Месните бульони могат да бъдат приготвени от всякакво месо, но

...
Месните бульони могат да бъдат приготвени от всякакво месо, но
Коментари Харесай

Съвети при приготвянето на месни бульони

Месните бульони могат да бъдат приготвени от всякакво месо, само че най-общо казано те се разделят на мощни и слаби. Разликата е, че в първите има по-високо наличие на екстративни субстанции, а при вторите количеството им е понижено.

Силните бульони се подготвят нормално от кости и от месо, а при слабите концепцията е да се употребяват кости, небогати на костен мозък.

И двата типа са потребни, само че в случай че страдате от някакво заболяване или имате проблеми със стомаха или обмяната на веществата е по-добре да се консултирате с лекуващия си доктор дали да наблегнете на мощните или на слабите бульони.

Ето по какъв начин можете да си приготвите мощен или слаб месен бульон, който можете да употребявате освен за директна консумация, само че и за изработката на разнообразни сосове.

Имайте поради, че можете да го приготвите от всякакво месо, само че най-вкусни са смесените бульони, към които се прибавят и общоприетите зеленчуци и подправки.

Силен разбъркан бульон

 Пилешки Бульон

Необходими артикули: 200 г телешко месо, 1/2 пиле, 300 г телешки кости, 100 г шунка, 3 моркова, 1 парче целина, 3 глави кромид лук, 2 стръка праз лук, 1 дафинов лист, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Пилето се нарязва и се сварява, а запечените до кафеникав цвят кости се заливат с пилешкия бульон и се варят по този начин към 2 часа.

Останалите артикули (без подправките, които се поставят накрая) се смилат с месомелачка и с тях се залива приготвеният от пилето и костите бульон.

Долива се още вода в случай че е належащо и всичко вари на спокоен огън още към 2 ч. Течността се прецежда и полученият резултат е съсредоточен и укрепителен организма месен бульон.

Слаб месен бульон

Необходими артикули: 500 г телешки кости, 1 парче целина, 2 моркова, 2 глави кромид лук, 1 корен магданоз, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Костите без да се начупват се поставят във вряща вода, след което котлонът се понижава. Оставят се по този начин към 2 ч. и към тях се прибавят зеленчуците. Преди всичко да е омекнало се прибавят и подправките, след което готовият бульон се прецежда.

Разгледайте още и нашите предписания за:

- телешки костен бульон;

- агнешки бульон;

- и домакински пилешки бульон;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР