Mercedes-Benz получи одобрение за тестване на автономно управление на ниво

...
Mercedes-Benz получи одобрение за тестване на автономно управление на ниво
Коментари Харесай

Mercedes тества автоматизирано шофиране от ниво 3 в Китай

Mercedes-Benz получи утвърждение за тестване на самостоятелно ръководство на равнище 3 в Пекин. Първоначално пробните карания би трябвало да се организират на особено избрани автомагистрали и постоянно да се придържат към правилото „ сигурността преди всичко “. Mercedes работи със съответните управляващи, с цел да създаде своите системи от равнище 3 за китайския пазар за безвредно и надеждно самостоятелно шофиране.

Компанията стартира да тества адаптивен круиз надзор през 1986 година Днес Mercedes-Benz е единственият производител на коли, който има първото в света интернационално годно утвърждение на системата за мощно самостоятелно ръководство (SAE равнище 3) и система за паркиране без лидер (SAE равнище 4). Тестване по специфични трасета на системи от равнище 3 се организират в Китай от години.

„ След като имаме нашия Drive Pilot в Германия и Съединени американски щати, тестовият лиценз в Пекин е идващият значим крайъгълен камък в превръщането на самостоятелното шофиране в положение за китайските пътища “ - споделя Маркус Шефер, член на борда на Mercedes.

Сега цялото световно ноу-хау ще бъде обещано в поддръжка на локалния екип за проучване и развиване при създаването на безвредна и надеждна система. Инженери, юристи, мениджъри по сходството, специалисти по отбрана на данните и специалисти по нравственос работиха дружно като интердисциплинарен екип, с цел да разработят и одобрят самостоятелната система за шофиране. При проектирането на системата Mercedes-Benz върви малко по малко, с цел да се концентрира върху сигурността.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР