Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард поиска УЕФА да налага по-сериозни

...
Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард поиска УЕФА да налага по-сериозни
Коментари Харесай

Освирквания от деца предизвикаха нов скандал във футбола

Мениджърът на " Рейнджърс " Стивън Джерард изиска УЕФА да постанова по-сериозни санкции за расизъм, откакто възпитаници освиркваха футболиста на тима Глен Камара по време на мача със " Спарта " (Прага) в Лига Европа, извоюван с 1:0 от чешкия отбор. Халфът беше освиркван всякога, в който докоснеше топката и повече от всеки различен състезател на " Рейнджърс " по време на мача.

Стадионът на " Спарта " трябваше да бъде затворен поради расистки обиди против Орелиан Чуамени от " Монако ". Вместо мачът да е пред празни трибуни, УЕФА позволи да участват 10 хиляди деца, главно възпитаници.

Камара беше изпъден за втори жълт картон в 74-ата минута, а при излизането му от терена имаше радостни възгласи от публиката.

Камара беше забъркан в расистки скандал преди пет месеца. Тогава бранителят на " Славия " (Прага) Ондрей Кудела беше осъден за 10 мача, откакто УЕФА го призна за отговорен за расистко държание. Камара пък беше осъден за три мача, откакто атакува Кудела в тунела на " Айброкс ".

Веднага след мача в четвъртък Джерард сподели, че не е чул освиркванията, тъй като е мислил за тактиката. В петък обаче той изясни, че е гледал запис. " Вече съм наясно. Изненадах се, че не съм ги чул по време на мача. Говорих с Глен Камара, той е добре. Разочарован е, както съм и аз. Време е управляващите и клубът да се намесят, а ние да мислим за идващия мач ", сподели Джерард.

Той счита, че единствено по-строите санкции ще решат казуса: " Има стотици хиляди хора, които са разочаровани, тъй като това продължава да се демонстрира прекомерно постоянно. За страдание, наказването не е задоволително. Трябва да е по-сериозно. Това е единственият метод за заличаването му, тъй като наказванията въобще не са задоволително тежки. "

Джерард изясни, че от клуба ще отнесат въпроса публично до УЕФА. Дисциплинарната комисия на УЕФА ще изчака отчета от делегата.

Адвокатът на Камара - Аамер Анвар, съобщи, че " Спарта " би трябвало да се " срами " от държанието на последователите си и че чешкият футбол има " надълбоко затвърден проблем с расизма ". Адвокатът също упрекна УЕФА, че не взима задоволително ограничения против расизма.

" Нека бъдем откровени - УЕФА е срам. Те се провалят в дейностите си във всеки един подобен случай. Искат да се приказва за почитание - къде беше уважението към Глен Камара? Къде беше уважението към другите чернокожи футболисти на " Рейнджърс "? Глен Камара, както и който и да е различен състезател, не би трябвало да бъде обект на сходни офанзиви всякога. Кога УЕФА ще каже " стига "? Няма смисъл да се приказва за почитание и да се споделя по какъв начин си против расизма ", сподели Анвар в позиция до медиите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР