Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засипа с похвали нападателя на

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засипа с похвали нападателя на
Коментари Харесай

Клоп: Радвам се на формата на Рашфорд

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засипа с похвали нападателя на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд пред мача сред двата тима. В неделя " алените дяволи " гостуват на " Анфийлд " в огромното дерби на британския футбол и за пръв път от доста време насам изрично са в по-добра позиция от противника си. Това се дължи значително на мощното показване на Рашфорд, който досега има 25 гола в 39 мача във всички шампионати този сезон.

" Почти невероятно е да бъдеш благополучен за нещо положително в Манчестър Юнайтед, когато си управител на Ливърпул, само че аз се веселя за Рашфорд ", съобщи Клоп на конференцията преди дуела.

" Предишният сезон беше доста сложен за него, тъй като той не се представяше на равнището, на което може. Сега обаче играе необикновено. Той има скорост, има техника, има микс от всичко това. Той е убеден и спокоен пред гола. Знае по какъв начин да вкарва фантастични голове, само че и напълно елементарни такива. Той може да вкарва и с глава. Срещу подобен футболист ще би трябвало да се браним с групови старания, само че той не е единственият състезател от международна класа в техния тим ", сподели още немският управител на Ливърпул.

Ливърпул има 39 точки от 24 мача и заема шесто място в класирането, като изостава с 10 точки от Манчестър Юнайтед, който е трети.

Преди седмица Юнайтед прекъсна серията си от шест години без трофей, взимайки купата на Лигата, а в сряда тимът се класира и за четвъртфиналите в шампионата за купата на Англия. Седмица по-рано Манчестър Юнайтед в профил и Барселона от Лига Европа.

" Те се трансфораха в машина за резултати. Но печелят точки от мачове, в които играят в действителност доста добре. Футболът им е на топ равнище и при такова показване няма по какъв начин да не печелят. Те идват на " Анфийлд " за още една победа, с която да продължат борбата си за купата. Но нас това не ни интересува, тъй като и ние излизаме за победа. Най-много одобрявам такива мачове. Те ни вадят за 95 или 98 минути от действителността към нас, която не е най-прекрасната постоянно. Целият свят ще гледа, това е огромен мач ", добави още Клоп.

Той съобщи, че ще може да разчита на целия си състав, като навън са само контузените Тиаго Алкантара и Луис Диас.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР