Меморандум за разбирателство предвижда по-добро взаимодействие на учените от двата

...
Меморандум за разбирателство предвижда по-добро взаимодействие на учените от двата
Коментари Харесай

ТУ-София задълбочава партньорството с Атинската политехника

Меморандум за съгласие планува по-добро взаимоотношение на учените от двата университета

„ Времето е динамично и в случай че не се обединим в знанията, то ще загубим студенти, разработки и ползотворно съдействие “, разяснява проф. дн инж. Иван Кралов (вдясно)
(снимка: Технически университет – София)

Ректорите на Технически университет – София и Националния механически университет в Атина – NTUA подписаха Меморандум за съдействие по време на Международното солунско ревю. Очаква се партньорството да способства за по-добро взаимоотношение и бъдеща работа сред учените-инженери от двата най-големи механически университета в района.

„ Бъдещето е в този момент, няма потребност да губим повече време, би трябвало бързо да обменим научни разработки, общи стратегии за развиване. Бизнесът ни чака с подготвени оферти. Времето е динамично и в случай че не се обединим в знанията, то ще загубим студенти, разработки и най-важното – дълготрайно и ползотворно съдействие “, разяснява проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на ТУ-София.
още по темата
“Предстои доста динамична работа, че от ден на ден се задълбочават връзките и взаимоотношенията с Техническия университет – София и ставаме все по-близки другари и сътрудници ”, показа от своя страна проф. Андреас Будувис, ректор на NTUA.

Преподаватели от Атинската политехника направиха пред българската група от експерти проява на разнообразни свои разработки и артикули. Най-силно усещане направи електронната проходилка за хора в неравностойно състояние или за тези, които се възвръщат от тежки контузии. Другата проява бе Джи Пи Ес система за следене на транспортни средства и на хора, изключително на такива с тежки физически увреждания.

Гръцките откриватели се употребяват с финансовата поддръжка на спонсори и работят взаимно с Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието, Министерството на превоза, Министерството на вътрешните работи и надарени възпитаници от междинните учебни заведения в Гърция. „ Има разнообразни равнища на взаимоотношение, както с държавното управление, бизнеса, по този начин и с всеки талантлив възпитаник “, добави професор Будувис.

Подписването на меморандум за съдействие с Атинската политехника, най-големия механически университет в Гърция, е естествено продължение на дългогодишните връзки на ТУ-София с гръцките откриватели. Ръководствата на двата университета разискаха бъдещите стъпки за взаимна работа в областите на осведомителните технологии, киберсигурността, изкуствения разсъдък, телекомуникациите, самостоятелните транспортни средства, енергетиката и други посоки от съвместен интерес.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР