Membrance Finance твърди, че EUROe е първата в Европа регулирана

...
Membrance Finance твърди, че EUROe е първата в Европа регулирана
Коментари Харесай

Първата регулирана от ЕС мрежа за стабилни монети вече е факт

Membrance Finance твърди, че EUROe е първата в Европа контролирана от Европейския Съюз мрежа за постоянни монети и заплащания с цялостен запас.

На 2 февруари основаната във Финландия финтех компания Membrance Finance започва EUROe, за която твърди , че е първата контролирана от Европейския Съюз постоянна монетна и платежна мрежа.

EUROe получи лиценз за институция за електронни пари от финландския орган за финансов контрол (FIN-FSA) и се приготвя да се съобрази и с предстоящото европейско законодателство.

Понастоящем протоколът работи на блокчейна на Етериум (ETH) и разрешава на потребителите да ползват самоизпълняващи се смарт контракти. Екипът на плана има за цел в бъдеще да добави поддръжка на повече блокчейни.

Според информацията EUROe действа като постоянна монета с цялостен запас, трансформирайки фиатното евро в цифрова валута, обвързана в съответствие 1:1. След това фиатните запаси на валутата се съхраняват във финансова институция или банка, ситуирана в Европа с гаранция от Membrance Finance, че тези средства няма да бъдат изхарчени.


 


Юха Вийтала, основният изпълнителен шеф на компанията зад плана, показа:

Той добави, че стартирането е вследствие на две години упорита работа за създаване на най-стабилните европейски платежни системи, отговарящи на регулаторните условия. Вийтала счита, че такива системи разрешават да се употребяват нововъведенията в региона на децентрализираните финанси и други нововъзникващи технологии.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР