Меко казано странно е намерението на служебния кабинет да не

...
Меко казано странно е намерението на служебния кабинет да не
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Служебният кабинет да изпълни закона и да внесе проект на бюджет



„ Меко казано необичайно е желанието на служебния кабинет да не внесе проектобюджет, защото законите задължават държавното управление, без значение дали е постоянно или служебно, да го внесат. “ Това съобщи националният представител от ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев пред медии в Народното събрание.
Той дефинира като недопустимо размахването на 3 разновидността на бюджет, а в това време да не показват един, по който да работи Народното събрание. Социалистът изясни, че по Конституция бюджет може да внесе само държавното управление.
„ Настояхме в Народното събрание, ще настояваме и в диалозите в Президентството - служебното държавно управление да си извърши законовото обвързване да внесат план на бюджет, с цел да можем и ние да работим “, безапелационен бе проф. Гечев.
По неговите думи би било безконтролно за българския народ да бъде оставен със остарелия бюджет за 2022 година поради инфлацията, защото даже тя да слезе на 12%, това са над 14 милиарда лева разлика. „ От тази позиция ние наложително би трябвало да имаме нов бюджет за 2023 година “, акцентира националният представител от левицата.
Той разяснява още, че новата парламентарна комисия по конституционни въпроси няма да се занимава с въпроса за промяна на формата на ръководство на страната и Българска социалистическа партия в никакъв случай не би подкрепила такава смяна в Конституцията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР