Организацията на обединените нации (ООН) планира нови маршрути в рамките

...
Организацията на обединените нации (ООН) планира нови маршрути в рамките
Коментари Харесай

ООН планира нови маршрути за транспорт на помощи в Газа заради спрелите доставки

Организацията на обединените народи (ООН) възнамерява нови направления в границите на линията Газа за превозване на помощи от краткотрайния пристан на Съединени американски щати. , откакто 11 камиона бяха разграбени по пътя си към Рафах. Това предават от Reuters.

Разпределението беше спряно, защото Организация на обединените нации възнамерява нови направления и съгласуваност на доставките в опит да предотврати прихващането на повече помощ, съобщи Абир Етефа, представител на WFP в Кайро. Тя удостовери, че  " задачите бяха планувани за през днешния ден по новите направления, с цел да се избегнат тълпите ".

" Тълпи спираха камионите на разнообразни места по пътя. Имаше... това, което мисля, че бих нарекъл саморазпределение. Мисля, че хората се опасяваха, че в никакъв случай няма да видят помощ. Те сграбчиха каквото можаха ", уточни представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик пред кореспонденти в Ню Йорк през вчерашния ден.

По-късно той добави, че не е имало транспорт на помощ от кея от събота насам.

Смята се, че откакто беше пуснат в употреба,  първоначално ще поема 90 камиона дневно, само че този брой може да доближи до 150. Според Организация на обединените нации обаче са нужни най-малко 500 камиона дневно.
 Кораб пренасящ помощ до издигнатия от Съединени американски щати пристан край Газа, напусна Кипър
Кораб пренасящ помощ до издигнатия от Съединени американски щати пристан край Газа, напусна Кипър

Плаващият под флага на Съединени американски щати Sagamore напусна пристанището на Ларнака в четвъртък сутринта

Пратките идват по морски кулоар от Кипър, където е първата ревизия от страна на Израел. Два кораба напуснаха Кипър по-рано този месец. По данни от Пентагона  са били доставени в Газа.

" Предстоят още, тъй че ще видите по какъв начин тези цифри се усилват ", увери представителят на Пентагона бригаден военачалник Пат Райдър пред кореспонденти през вчерашния ден.

Засега не е ясно каква част от тези 569 метрични тона помощи, които съгласно Пентагона са били дарени от Съединени американски щати, Англия, Обединените арабски емирства и Европейския съюз. към момента чакат да бъдат превозени от камиони, контрактувани с Организация на обединените нации.

Припомняме още, през последните дни Израел е подложен на възходящ световен напън да разреши повече доставки в обсадения крайбрежен анклав. Временният пристан беше отворен предишния четвъртък в Газа, като интервенциите започнаха в петък и 10 камиона с филантропична помощ бяха откарани от реализатори на Организация на обединените нации до склад на Световната продоволствена стратегия в Дейр Ел Балах в Газа. В събота обаче единствено пет камиона стигнаха дестинацията си, откакто други 11 бяха изпразнени авансово в регион, до който рядко доближава филантропична помощ.

Към момента достъпът до южната част на Газа е пресечен, откакто   на 900 000 души от района.
 Рекорден скок на офанзивите против медици и лечебни заведения във военни зони
Рекорден скок на офанзивите против медици и лечебни заведения във военни зони

През 2023 година са докладвани общо 2562 такива случая
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР