Международното летище в Дубай стана първото в света, използващо за

...
Международното летище в Дубай стана първото в света, използващо за
Коментари Харесай

Дубай използва кучета за идентифициране на пътници с коронавирус

Международното летище в Дубай стана първото в света, употребяващо за идентифициране на пасажери, инфектирани с, заяви порталът Travel and Leisure, съобщи БГНЕС.
Животните правят работата си, без да влизат в контакт с пасажерите. Пробите се вземат от мишниците на жителите и се слагат в стоманени контейнери, проектирани по този начин, че муцуните на кучетата да могат да се поберат, без да се нарушава целостта на биологичния материал.
Както твърди Gulf News, в случай че проба от аромат на човек демонстрира съществуването на COVID-19, кучето сяда до нея. След това екскурзиантът се изпраща за удостоверение на болестта благодарение на.
В хода на проучванията се оказа, че точността на този способ е 92%.
Дубай отвори за туристи през юли. Пътуващите са длъжни да имат негативен тест за COVID-19, получен не по-рано от 96 часа преди пътешестване.
През юли беше обявено, че австрийските въоръжени сили са в тестов режим, като учат служебни кучета да разпознават инфектирани с ковид по миризмата им. Предполага се, че този способ ще разреши издирването на безсимптомни носители на инфекцията.
Припомняме, преди към месец бе обявено, че органите на реда също образоват кучета да подушват новия ковид.
За бе обявено още през март.
Темата продължава в
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР