Международният съд на ООН се произнесе по обвиненията в геноцид,

...
Международният съд на ООН се произнесе по обвиненията в геноцид,
Коментари Харесай

Международният съд на ООН не поиска незабавно спиране на огъня в Газа

Международният съд на Организация на обединените нации се произнесе по обвиняванията в геноцид, отправени против Израел от Република Южна Африка. Съдът не изиска неотложно прекъсване на огъня в линията Газа, само че постанови, че Израел би трябвало да вземе ограничения за отбрана на мирното население.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1458
Съдът не се съгласи с настояването на Южна Африка за неотложно преустановяване на огъня в Газа - нещо, което ще разочарова както южноафриканците, по този начин и палестинците.

Но с огромно болшинство 17-те съдии от съда постановиха, наред с други ограничения, че Израел би трябвало да направи всичко по силите си, с цел да избегне убийството на палестинци, причиняването им на съществени телесни или душевен пострадвания или налагането на ограничения, предопределени да попречат на палестинските дами да раждат.

Южна Африка упрекна Израел в геноцид поради офанзивите против мирни жители, а от Тел Авив желаеха преустановяване на делото, почнало преди две седмици. Председателката на съда в Хага Джоан Донахю съобщи, че Южна Африка има право да заведе делото поради хипотетични нарушавания на Израел по конвенцията за геноцида и  Тя обърна внимание на тежката обстановка на мирното палестинско население в линията Газа, като акцентира на децата.

Над 26 000 поданици на Газа са били убити при израелските удари, сочат данни на следените от " Хамас " палестински управляващи. Офанзивата стартира в отговор на офанзивите на " Хамас " и други групировки на 7 октомври, когато бяха убити 1200 души и пленени към 250, доста от които към момента са заложници, отбелязва БНР.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР