Международният олимпийски комитет (МОК) ще подкрепи разследване по подозрение в

...
Международният олимпийски комитет (МОК) ще подкрепи разследване по подозрение в
Коментари Харесай

Бах: МОК ще подкрепи разследване на случая с Шуай Пън при нейно желание

Международният олимпийски комитет (МОК) ще поддържа следствие по съмнение в полово посягане от Шуай Пън против почитан китайски политик, в случай че тя изяви предпочитание за такова, съобщи президентът на МОК Томас Бах.

Говорейки във вечерта преди откриващата гала на Зимните олимпийски игри, Бах удостовери, че ще се срещне с тенисистката, до момента в който е на посещаване в китайската столица и съобщи, че се надява да разбере повече по отношение на нейната „ физическа целокупност и психическо положение “. Пън, някогашна шампионка на двойки от Големия шлем, не бе чута в общественото пространство в продължение на близо три седмици, откакто съобщи, че някогашният вицепремиер Гаоли Джан я е принудил да вършат секс. Тя се появи още веднъж в общественото пространство и се включи във видео диалог през ноември с президента на МОК Бах.

През декември тя отхвърли изказванието за полово посягане, само че остава неразбираемо на този стадий какъв брой свободна и в сигурност е в действителност участничката на три олимпийски игри. „ Това не е просто знак на почитание, а нужда, да я почитаме, да я изслушаме по какъв начин тя схваща обстановката, по какъв начин желае да живее живота си. Това е какво малко по малко се опитваме да научим. Ако тя желае да има следствие, несъмнено, че ще я подкрепим в това. Но това би трябвало да е нейно решение. Това е нейният живот, нейните изказвания. Чухме както тях, по този начин и отхвърлянето им. Ще се срещнем персонално и там ще продължим този диалог, а по-късно ще знаем по-добре нейната физическа целокупност и психическо положение, когато най-сетне се срещнем очи в очи “, сподели Бах на конференция в Пекин.

В обява на обществената мрежа в Китай Уейбо през ноември, Пън съобщи, че Джан, който е в 70-те си години, я е принудил да вършат секс по време на ненгажираща връзка в продължение на няколко години. Постът бе незабавно заличен от китайската мрежа, само че не и преди скрийншотове да се появят в Туитър, което докара и до необятен отзив в международен мащаб.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР