Международната организация на труда (МОТ) към ООН спира всякакво техническо

...
Международната организация на труда (МОТ) към ООН спира всякакво техническо
Коментари Харесай

Международната организация на труда спира да работи с Русия

Международната организация на труда (МОТ) към Организация на обединените нации стопира всякакво техническо съдействие с Русия, до момента в който тя не приключи войната си в Украйна, което в допълнение изолира Москва на международната сцена.

МОТ реши " краткотрайно да прекрати техническото съдействие или помощта от страна на МОТ за Руската федерация, с изключение на за задачите на филантропичната помощ, до момента в който не бъде контрактувано преустановяване на огъня и не бъде приложено спокойно решение ", се споделя в известието. Москва е отстранена и от присъединяване в някои срещи и конференции.

Резолюцията беше импортирана в управителния орган на МОТ от Канада, която съобщи, че гласуването е извършено с 42 гласа " за ", двама " срещу " и осем " въздържал се ".

" Продължаващата експанзия от страна на Руската федерация, подпомагана от държавното управление на Беларус, против Украйна е безусловно несъвместима с задачите и дилемите на организацията и с правилата, определящи участието в МОТ ", се споделя в резолюцията.

Организацията прикани Москва " неотложно и абсолютно да приключи експанзията си, да изтегли войските си от Украйна, да постави завършек на страданията, които предизвиква на народа на Украйна, както и да се въздържа от всевъзможни по-нататъшни противозаконни закани или приложимост на мощ против която и да е страна членка ".

Британският дипломат Саймън Манли съобщи, че това е " още един съдбоносен глас в Женева против експанзията на Путин ".

" Изолацията се ускорява. Време е да се постави завършек на тази варварска експанзия, която опонира на всички полезности на МОТ ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР