Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) съобщи днес, че

...
Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) съобщи днес, че
Коментари Харесай

Хванаха за втори път с допинг български щангист

Международната федерация по повдигане на тежести (IWF) заяви през днешния ден, че след осъществен на 1 юли 2021 година в България извънсъстезателен неочакван допинг тест в тестът на щангиста Юндер Бейтула са открити неразрешени хормони на човешкия напредък, съобщи БГНЕС.

Спортистът е известен за случая и за краткотрайното прекъсване на спортните му права, въз основа и на случая, при който той не е бил открит за допинг инспекция на 29 декември 2020 година Бейтула има право да изиска разбор на проба Б и в случай че не одобри следствията, планувани от IWF, ще може да изиска чуване. Юндер към този момент бе осъден един път за съществуването на неразрешени стероиди в негова проба и изтърпя две годишно наказване от 2013 до 2015 година

„ Бейтула бе освободен от лагера на националния тим на България на 2 юни т.г, а от 11 юни е със спрени права поради това, че не е бил открит за допинг тест, съгласно разпоредбите на Международната федерация. В сегашния случай отговорност за възможна приложимост на неразрешени субстанции носи персонално състезателят. БФВТ продължава политиката си на нулева приемливост към използването на допинг и ще се съобрази с решението на проверяващите и на Международната федерация, “ съобщи старши треньорът на националните тимове Иван Иванов. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР