Международната федерация по борба (UWW) не допусна до участие на

...
Международната федерация по борба (UWW) не допусна до участие на
Коментари Харесай

Международната федерация по борба не допусна 26 спортисти от Русия и Беларус до участие на световното

Международната федерация по битка (UWW) не позволи до присъединяване на международното състезание 26 състезатели и треньори от националните тимове на Русия и Беларус, които се декларирали общо 235 души за шампионата.

Причината за това решение е " дейна поддръжка на военните дейности или доказана принадлежност към въоръжените сили или организациите за национална сигурност ". Припомняме ви, че още през април UWW взе решение да допусне на планетарния шампионат спортисти от Русия и Беларус, които обаче ще вземат участие с безпристрастен статут.

" 235 души от Русия и Беларус минаха щателни инспекции на предишното и на обществените мрежи. Списъкът включваше спортисти, треньори и членове на щабовете. От 235 души, минали инспекцията, на 26 души е отхвърлен достъп или заради дейна поддръжка на военните дейности, или заради доказана принадлежност към въоръжените сили или организациите за национална сигурност ", се споделя в известие на международната централа.

Световното състезание по битка в Белград ще се организира от 16 до 24 септември и ще бъде излъчено в ефира на Българска национална телевизия 3!

Руски и белоруски спортисти няма да се състезават и на Азиатските игри през 2023 година в Китай, оповестиха за ТАСС от Международния олимпийски комитет (МОК).

" Концепцията за присъединяване на спортисти с съветски и белоруски паспорти в Азиатските игри през 2023-а, както беше разисквана на олимпийската среща на върха през декември 2022-а, беше проучена, само че се оказа неосъществима по механически аргументи ", споделиха от МОК.

Азиатските игри ще се проведат в Ханджоу в интервала 23 септември - 8 октомври.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР