Международната автомобилна федерация е озадачена от промените в Директивата за

...
Международната автомобилна федерация е озадачена от промените в Директивата за
Коментари Харесай

Формула 1 и новите предложения на ЕК за автомобилното застраховане

Международната автомобилна федерация е озадачена от измененията в Директивата за автомобилното обезпечаване

Международната автомобилна федерация (Federation Internationale de l’Automobile, FIA) дефинира като " несъответстващи на упованията й " предложенията на Европейската комисия за смяна разпоредбите на автомобилното обезпечаване, регламентирани в Директивата за автомобилното обезпечаване (2009/103/ЕО). Директивата цели подсилване разпоредбите на Европейски Съюз за автомобилното обезпечаване, по-добра отбрана на жертвите на пътно-транспортни катастрофи и възстановяване правата на застрахованите лица.
FIA и европейските национални спортни органи приветстват дълго чаканото издание на предлагането на Европейската комисия, което ще докара до потребен продан с Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз през идващите месеци.
В същото време от федерацията показват, че разширението на обсега на директивата и върху моторния спорт, тъй като спортните коли са тип транспортно средство, би могло да има негативно въздействие заради непредвиденото икономическо влияние върху наградите по застрахователната лавица. От спортната федерация се притесняват, че автомобилният спорт може да се окаже в клопката на застрахователите и да зависи от желанието на застрахователните компании да носят риска за спортните коли.
Европейското издание EurActiv в собствен отчет отбелязва, че предлаганите промени могат да доведат до това случаите на пистата да бъдат приравнявани до пътно-транспортни катастрофи.
Британската асоциация на застрахователните брокери (BIBA) също изрази обърканост от поправките, засягащи автомобилния спорт, като уточни, че са налице размити юридически тълкования на определението " превоз ".
В последна сметка от FIA и заинтересуваните от моторните спортове се надяват да продължат обмена с европейските институции, с цел да реализиран решение, което въпреки всичко ще разреши на милиони водачи в цяла Европа да продължат да практикуват своята пристрастеност при допустимо най-хубавата отбрана.
FIA има 150 национални клона в 118 страни с към 100 милиона члена. Федерацията е известна като организация на моторните спортове, най-много с проведените и следени от нея надпревари от Формула 1, Световния рали шампионат и Шампионата за туристически коли. Настоящият ѝ президент е Жан Тод.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР