Международната агенция по енергетика (МАЕ) предупреди, че Европа трябва да

...
Международната агенция по енергетика (МАЕ) предупреди, че Европа трябва да
Коментари Харесай

МАЕ предупреди Европа: Незабавно намалете потреблението на газ

Международната организация по енергетика (МАЕ) предизвести, че Европа би трябвало да предприеме незабавни стъпки за понижаване на потреблението на газ преди зимата, призовавайки държавните управления да лимитират потреблението на климатици и да стартират да продават газ на търг за индустрията или в противоположен случай рискуват нормиране на синьото гориво (ограничаване на предлагането на газ) през най-студените месеци.

" Файненшъл таймс " цитира ръководителят на МАЕ Фатих Бирол да декларира в понеделник, че съкращенията на съветските доставки значат, че европейските старания да реализират заложените цели няма да съумеят и прикани държавните управления " да регистрират всеки оставащ ден ", с цел да запълнят оборудванията за предпазване на газ през идващите три месеца.

" Последните дейности на Русия да понижи още повече потоците от природен газ към Европа, съчетани с други неотдавнашни спирания на доставките, са код " алено " за Европейски Съюз “, означи Бирол.

" Европа би трябвало да работи в този момент и да вземе поради всеки оставащ ден ", уточни той, добавяйки, че макар че високите цени към този момент са лимитирали част от потреблението, " нужни са обилни спомагателни понижения на газовото ползване, с цел да се приготви Европа за идната тежка зима ".

Шефът на МАЕ сподели още, че последният разбор на организацията, която работи като енергиен наблюдаващ за страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз, допуска, че Европа би трябвало

да ограничи потреблението с 12 милиарда кубически метра от в този момент до началото на отоплителния сезон, или еквивалент на 130 танкера, пренасящи по море полутечен природен газ.

Призивът на МАЕ идва в миг, когато Брюксел би трябвало да разгласи проект през актуалната седмица за зимата, който проект ще предложи ограничения за страните от Европейски Съюз за понижаване на потреблението на природен газ.

Преговорите по този проект продължиха през уикенда, като се концентрираха върху това дали Европейската комисия може да приложи наложителни цели за понижаване на газа за страните членки, оповестиха за " Файненшъл таймс " двама неназовани европейските представители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР