Великобритания може да изпраща в Руанда повече кандидати за убежище,

...
Великобритания може да изпраща в Руанда повече кандидати за убежище,
Коментари Харесай

Великобритания разширява плана си за депортиране на мигранти в Руанда

Англия може да изпраща в Руанда повече претенденти за леговище, откакто държавното управление разшири проекта си за депортиране, оповестява Би Би Си.

Съгласно първичния проект единствено пристигналите в Обединеното кралство на или след 1 януари 2022 година могат да се смятат за подобаващи за депортиране.

Сега обаче съглашението сред Лондон и Руанда се уголемява, тъй че да включва хора, на които към този момент е отритнат или отдръпнат иск за леговище и не могат да апелират.

Организации заявяват, че ще стартират правно оборване на предложенията.

Плановете за изпращане на някои мигранти в Африка срещнаха гневни рецензии и схемата към момента може да бъде блокирана в съда.

Asylum Aid - една от водещите организации във Англия, която оказва помощ на жертви на изтезания и трафик, е измежду деклариралите, че приготвят правни дейности.

По-рано тази седмица Върховният съд на Северна Ирландия постанови, че огромни елементи от Закона за незаконната миграция не би трябвало да се ползват в Северна Ирландия, тъй като нарушават законите за правата на индивида.

Решението повдига съществени въпроси по отношение на дълготрайната осъществимост на проекта.

Министерството на вътрешните работи на страната увери, че решението няма да засегне " кохортата, която сега е арестувана ", защото те " не попадат в обсега на Закона за незаконната миграция " и " могат да бъдат отстранени посредством съществуващото законодателство ".

Неполучилите леговище лица към този момент дават отговор на изискванията за схемата за непринудено извеждане от страната, според която им се оферират до 3000 паунда, с цел да се реалокират в източноафриканската страна. Не се прецизира какъв брой хора са приели предлагането, оповестено през април.

Последното решение допуска, че хората, които не са съгласни да отидат непринудено в Руанда, към момента могат да бъдат арестувани и депортирани.

Правителството уточни, че на неполучилите леговище ще бъде препоръчан и пакет за поддръжка с дълготрайност до пет години, който включва разпореждания за обучение, образование, претовареност и настаняване.

Според данни на държавното управление единствено през предходната година са били отказани 24 310 молби за леговище, а 24 027 са били оттеглени.

" На тези, които нямат право да останат в Обединеното кралство, не би трябвало да им се разрешава да остават ", съобщи вътрешният министър Джеймс Клевърли при оповестяването на разширението на проекта.

" Имаме сигурна трета страна, подготвена и чакаща да одобри хора, да им предложи поддръжка във всички области и да помогне да изградят още веднъж живота си ".

Министерството на вътрешните работи заяви, че първите полети до Руанда ще се извършат след девет седмици.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР