Пътят, който води до Гложенския манастир, от години е в

...
Пътят, който води до Гложенския манастир, от години е в
Коментари Харесай

Пътят към Гложенския манастир е в лошо състояние

Пътят, който води до Гложенския манастир, от години е в неприятно положение и затруднява достъпа на туристи и поклонници до Светата обител. За това предизвести йеромонах Нектарий от манастира.

По думите му неведнъж са подавани сигнали до Община Ябланица и от гости. Внесена е в администрацията и подписка.  

„ Пътят е стеснен и с големи дупки. За да мине рейс, би трябвало авансово да се спре потокът с коли, тъй като не могат да се разминат. Явно, че и Свети Георги пази хората, които идват. Не дай боже нещо да се случи, а има причина на 100 % “, уточни йеромонах Нектарий и добави, че има доста потърпевши коли от огромните дупки.

„ Пътят би трябвало да се оправи “, безапелационен е духовникът.

На същото мнение е и кметът на Ябланица Найден Найденов, който сподели за Българска телеграфна агенция, че преди две години е обезпечил финансиране за ремонт на пътя, само че общинските съветници не са дали единодушие, тъй като има дребна част в тетевенския регион.

„ Направихме съглашение и Общинският съвет на Тетевен гласоподава ние да се занимаваме с пътя, защото тяхната част е единствено към 500 метра, а цялата права 12,5 км “, уточни кметът. 

Той добави, че е трябвало пътят да се направи на два стадия - до края на село Малък Извор и по-късно до Гложенския манастир. 

„ Не можах да доведа до дъно плана, поради отхвърли на Общинския съвет в Ябланица. Гложенският манастир е доста посещавано място. В момента съм в диалози да създадем проектирането и след това да диря финансиране най-малко за тази част от края на Малък извор до Гложенския манастир, която 5,5 км “, съобщи Найден Найденов и добави, че се надява до края на мандата му пътят да бъде уголемен и ремонтиран.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР