Международна киноложка изложба под егидата на Федерацията по кинология за

...
Международна киноложка изложба под егидата на Федерацията по кинология за
Коментари Харесай

Киноложка изложба в Русе показа над 100 кучета от различни породи


Международна киноложка галерия под егидата на Федерацията по кинология за Европа събра над 100 кучета и техните притежатели за първи път в Русе. Въпреки неприятното време, което отхвърли някои от участниците, запалянковците показаха качествата на своите обичани животни, съобщи кореспондентът на БГНЕС в крайдунавския град.

В изложбата имаше представители на 10 породни групи, измежду които средноазиатска овчарка, йоркширски териер, френски булдог, унгарска визла, хрътки, далматинци и други Почти всички притежатели описаха, че са взели в началото кучетата си, тъй като са ги харесали, а не за да ги водят по изложения.

Собственичка на испанска хрътка от Ибиса показа, че е кучето се отглежда доста елементарно както апартамент, по този начин и в къща. Този жанр са лесни за поддръжка, елементарно се почиства след тях и са доста миролюбиви и глезени животни. „ За развъждането просто трябват доста дълги разходки, да имат място и шир за бягане. Това е най-скокливата хрътка, тя не развива огромна скорост, ловува в храстовидни терени и в Испания се употребява от Балеарските острови до Северна Испания за лов на зайци “, описа Люба от Русе.

По време на изложбата имаше и няколко конкурса– за най-хубава двойка, за най-хубава развъдна група и за най-хубав производител. Предвидени бяха и надпревари „ Дете с куче “- за деца от 7 до 13 години, „ Млад лидер “ - за младежи от 13 до 18 години и „ Професионален лидер “ - за професионални водачи над 18-годишна възраст. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР