Между ГЕРБ и ПП-ДБ няма нищо общо, а различията не

...
Между ГЕРБ и ПП-ДБ няма нищо общо, а различията не
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова: Ще има ли нова лява политическа формация, свързана с Радев?

Между ГЕРБ и ПП-ДБ няма нищо общо, а разликите не дават опция за договаряне. Двете политически обединения се разграничават по генезис, полезности и цели, сподели политическият психолог проф. Антоанета Христова.

ГЕРБ потегли от популистка партия и мина през доста стадии на развиване, а когато " закачи " Съюз на демократичните сили на ревера, сподели на всички, че се нарежда център - дясно в политическия набор. ГЕРБ съумя да притегли старите СДС-ари, които бяха потискани преди 1989 година и към момента носят антикомунизма в себе си, изясни Христова.

Според нея началото на ПП-ДБ е обвързвано с наследници на хора, които са били добре показани в обществото преди демократичните промени през 1989 година Те са научени да вършат кариера умерено, без да се води борба за реализация. ПП-ДБ търпи развиване, което към този момент изтласка дясно насочената " костовистка " част от ДСБ и там останаха представители с ляво политическо мислене, което ги сближи с Христо Иванов и Демократична България, твърди политическият психолог пред дир.бг.

В конюнктура на интернационална и вътрешна политическа неустановеност се постанова у нас да се сътвори спешно ръководство, което не допуска игра на съпротива. Това изяснява желанието на Бойко Борисов да направи държавно управление дружно с ПП-ДБ, което да преведе страната през идващите сложни месеци, а по-късно да се върне естественото политическо разделяне, сподели още Христова. Тя предвижда, че в идващите месеци ще станем очевидци на опит за нова лява политическа групировка, обвързвана с президента Румен Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР