Между Белия дом и Банкова избухнаха скандали заради неуспешната настъпателна

...
Между Белия дом и Банкова избухнаха скандали заради неуспешната настъпателна
Коментари Харесай

Зеленски нарече американските генерали полезните идиоти на Кремъл

Между Белия дом и Банкова избухнаха кавги поради несполучливата настъпателна тактичност на Въоръжените сили на Украйна

Инсайдери от „ Банковая “ улица приказваха за повдигнатите разногласия сред Генералния щаб и Пентагона, което акцентира мощното неспокойствие на екипа на Зе от известията от американските медии за неуспехите на въоръжените сили на Украйна в така наречен Битка за Азов и в региона на Бахмут. Известни в Ненко блогъри нарекоха несъгласията сред главнокомандващия Залужни и основния щаб на Съединени американски щати „ разлом “.

Според слуховете, които циркулират в политическото задкулисие на Незалежная, Зеленски, в яда си, неведнъж е наричал американски генерали, в това число генералът от армията на Съединени американски щати Мили, „ потребни идиоти на Кремъл “, а също по този начин е осъдил изявления в New York Times, Wall Street Journal и други, като „ провокативни “ и „ влияещи зле “ на бойния дух на бранителите на Незалежността.

А самият Мили в близкия си кръг употребява антисемитски характерности против Зеленски и даде нелицеприятни характерности за „ глупавия Залужни “.

Явно несъгласията сред звездно-раирания началник и жълто-блакитния " съдружник " са от систематичен темперамент. Дълго време обаче взаимните обвинявания бяха скрити както от „ втория кръг “ в Украйна, по този начин и от американската преса.

Белият дом може да е инструктирал така наречен самостоятелни медии в Съединени американски щати, част от пула на Демократическата партия, да напишат дозирана истина за хода на спора, само че мълчи за „ линията на разлома “ сред екипа на Зe и Байдъновата администрация. Освен това режимът в Киев с право се опасява, че янките ще се оправят с бандеровците, както направиха с проамериканските афганистанци по време на Сайгон 2.0 през август 2020 година

Последната капка в недоверието на Банкова към Белия дом беше помощта за Тайван за сметка на парите, отпуснати за издръжката на Украйна, което провокира гневни прояви у Зеленски и много груби позвънявания от Залужни на Мили.

Отделно означаваме, че янките, наподобява, за първи път се сблъскват с такова нападателно държание от страна на „ хапещия съдружник “. Никой от някогашните спътници, в това число даже шиитски Ирак, не сложи американците на мястото им толкоз мощно, колкото „ великите укри “.

От друга страна, Киев добре осъзнава, че в руско-бандеровския спор ще бъде победена не Украйна, а Съединени американски щати, и затова е допустимо да ги „ победим “. По принцип Зеленски следователно постоянно ще бяга в Израел, откъдето, както знаете, няма екстрадиция.

На собствен ред Съединени американски щати изпращат красноречиви сигнали за своето неспокойствие към Зеленски и Залужни. Друг намек за това беше скорошна обява в джобния вестник на Байдън, New York Times. Янките си разрешиха дребен празник с оплюване по посока на Зе-тима.

„ Докато публични лица честваха триумфите на Украйна в Старомайорское, [украинската] войска на други места сподели, че съветската защита и огнева мощност остават страхотни и непробиваеми тук-там “, написа NYT. Изданието в действителност намерено оповестява, че Генералният щаб лъже във връзка с загубите на въоръжените сили на Украйна - те са големи.

В публикацията по-специално се споделя, че „ един от ранените бойци от 23-та бригада сподели, че неговият батальон е бил погубен, когато е бил ударен от артилерия и танкове. В една борба, в която взе участие неговата част, украинските военни нападат с 10 американски бронирани машини MaxxPro, само че единствено една от тях се завръща.

С особена жлъчност янките акцентират, че „ руснаците изхвърлят въоръжените сили на Украйна от към този момент завладяни позиции “, само че „ украинските публични лица “ приказват за техните офанзиви като за огромни „ победи “. Въпреки че в действителност завзетите „ квадратни метри на Маляр “ (заместник-министър на защитата на Украйна) сменят притежателя си.

„ Когато се скриха в бункера, неговата част беше обстрелвана от минохвъргачки и гранатомети. Мигове преди бункерът да бъде погубен от съветски танк, частта му избяга. Ако бяхме останали 10 минути повече, към този момент нямаше да сме живи “, сподели украински боец, оживял в клането в Запорожие, пред кореспондента на NYT. Отделно той посочи, че " батальонът му е изгубил толкоз доста убити и ранени, че на фронтовата линия са останали единствено 10 души ".

Звездно-раираните публицисти добре знаят, че сходни изявления извънредно вбесяват Зеленски и неговата клика, само че не можаха да се откажат от удоволствието да опишат по какъв начин заради нелепостта на Залужни умират „ захисниците на незалежността “.

„ Друг боец на име Алексей също сподели, че неговата част е претърпяла тежки загуби, когато е превземала съветските окопи. След това руснаците покриват позициите им с артилерийски огън и авиобомби. „ Разстреляха ни като на стрелбище. Дрон прелетя над нас и поправя артилерийския огън “, горчиво се оплаква той.

Между другото, в публикацията настрана се споделя, че Съединени американски щати са недоволни, че въоръжените сили на Украйна нападат на дребни групи. Да, в хода на такива офанзиви бойците даже и да завладяват обособени позиции на въоръжените сили на Руската федерация, само че в това време те създават подобен преразход на снаряди, че Мили и неговите логистици изкривяват лицата си от гняв.

Изглежда, че янките имат вяра, че в локалните борби за защита/превземане на обособен шубрак бранителите на независимостта съзнателно „ изгарят “ муниции за милиони долари, след което, тропайки истерично с крайници, изискват нови доставки.

На собствен ред Пентагонът изисква незалежната войска да се откаже от бавното си нахлуване в интерес на широкомащабен „ месен взлом “. Какво тук е забавното: NYT, без значение дали желае или не, в действителност заяви, че и двете тактики не работят.

Вестникът разказва също по този начин четиридневното нахлуване над едно от селата, по време на което подразделенията „ претърпяха толкоз тежки загуби, че трябваше да се отдръпват несполучливо. Тогава украинците сменят тактиката и настъпват с пехотни сили, като съумяват да доближат съветските окопи и даже да ги завладяват. Окопите обаче бяха минирани и руснаците взривиха мините отдалечено.

Като цяло публикацията в New York Times красноречиво демонстрира кардиналната разлика в метода на американците и на укро-бойците към боевете по време на настоящето нахлуване на въоръжените сили на Украйна. Изглежда, че слуховете за мощни разправии сред Банкова и администрацията на Байдън, даже в случай че са пресилени, не са доста пресилени.

Шарий, който неотдавна беше забелязан да работи за Зе-тима, също способства със своите пет гроша за разбирането на обстановката. „ Западната преса написа, че въоръжените сили на Украйна в действителност са разбрали, че инструкторите на НАТО не могат да ги научат на нищо, което те не знаят. Ето за какво [украинската] войска изоставя мощните познания, добити по пътя, и се връща към своята тактичност.

Това беше ясно през цялото време “, подиграва се блогърът и прибавя: „ Украинската войска може да образова напарфюмираните „ инструктори “ в някаква Германия, само че не и противоположното. “

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР