Между 10 000 и 20 000 наемници от частната военна

...
Между 10 000 и 20 000 наемници от частната военна
Коментари Харесай

До 20 000 от `Вагнер`, либийски и сирийски наемници воюват на страната на Русия в Украйна |

Между 10 000 и 20 000 наемници от частната военна компания " Вагнер ", сирийски и либийски бойци се бият на страната на Русия в Украйна, заяви европейски представител, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Те " нямат транспортни средства или тежки оръжия " и идват, с цел да подсилят съветските войски, заяви пред медиите във Вашингтон европейският представител, поискал анонимност. Той посочи, че са установени " прехвърляния от зони като Сирия и Либия към източния район на Донбас ", където Москва стартира нова фаза на своето нахлуване. Трудно е обаче да се откри какъв брой от тези 10 000 до 20 000 хиляди бойци са наемници от " Вагнер " и какъв брой от  Сирия или Либия.

В края на март английското министерство на защитата заяви, че се чака " над 100 наемници " от " Вагнер " да бъдат ситуирани в Източна Украйна, " с цел да организират бойни интервенции ". Компанията " Вагнер " е считана за близка до съветските управляващи. Нейни членове са обвинени в зверства в Мали, Либия и Сирия.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия е почнала в понеделник огромно нахлуване в този регион, който е новата стратегическа цел на съветските сили след изтеглянето им от региона на Киев. Част от територията е към този момент под контрола на проруските сепаратисти от 2014 година До " 4 до 6 месеца " съветските сили евентуално ще управляват Луганска област, част от Донбас и дребна линия земя, водеща към Запорожка област, съобщи европейският представител. Той добави, че чака " цялостно заличаване " на обсадения Мариупол и изрази опасения, че " това ще бъде още по-лошо от Буча ".

Освен това европейският представител съобщи, че чака договарянията сред Русия и Украйна да приключат до есента на тази година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР