МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица и тази година

...
МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица и тази година
Коментари Харесай

Изследват костна плътност с модерен скенер в Горна Оряховица

МБАЛ „ Свети Иван Рилски “ в Горна Оряховица и тази година ще организира двумесечна акция за искащи да измерят костната си компактност със скенер на преференциални цени, съобщи „ Труд бг “. Инициативата ще започва след празниците, от 7 май и ще продължи до края на юни.

Всеки, който желае да се изследва на модерния компютърен томограф, който има особено вграден програмен продукт за задачата, ще заплати за проучването 40 лв..Целта е предварителна защита на остеопорозата след навременното й диагностициране и надлежно назначение на терапия от експерти.

Медицинската услуга се предлага в лечебното заведение от близо 5 години след въвеждане в употреба в отделението на новия компютърен томограф и след инсталирането на програмен продукт за премерване на костната компактност (остеоденситометрия).

Болницата в Горна Оряховица е една от дребното в страната, които оферират това модерно и щадящо пациента проучване на костната компактност. Чрез този способ облъчването върху пациента е доста едва, безболезнено е, а в това време резултатите са точни и прецизни.

Остеопорозата е метаболитно костно заболяване, характеризиращо се с ниска костна минерална компактност, нараснала чупливост на костта и нараснал риск от фрактури на разнообразни кости. Заболяването се демонстрира с болки в гърба, фрактури на прешлени, фрактури на кости на предмишница и други кости, които се получават при минимални и нискоенергийни контузии и рухвания.

През предходните години акциите за премерване на костната компактност в стационара минаха при огромен интерес. Не единствено новооткритите случаи, само че и пациенти с открита остеопороза получиха съвещания от ендокринолог за навременна терапия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР