Mazda обяви, че компанията е провела проучване за нагласите на европейските потребители

...
Mazda обяви, че компанията е провела
проучване за нагласите на европейските
потребители
Коментари Харесай

Европейците искат и да си карат автономните автомобили

Mazda разгласи, че компанията е провела проучване за настройките на европейските потребители във връзка с бъдещото пазарно лансиране на колите с автономно ръководство.

Според изследването на Mazda, в което са били включени 11 008 индивида от възлови европейски пазари, 66% от водачите искат да останат зад кормилото, даже ако автономните коли станат широко разпространени. Най-сериозни в това си желание за потребителите във Великобритания (71%), Германия, Австрия и Полша, а само в Италия са под границата на 60% (59%).

Анкетата на Mazda демонстрира също по този начин, че само 33% от водачите приветстват навлизането на самостоятелните коли, като за Франция и Холандия индикаторът е 25%, а за Великобритания е 29%.

От Mazda подчертават и върху това, че според резултатите, не съществува ясно изразена поддръжка за самостоятелните коли при по-младите консуматори в Европа- във вазрастовата група 18-24 години симпатията е 33%, при 25-34 годишните е 36%, а при тези на възраст от 35 до 44 години е 34%.

69% от интервюираните в изследването на Mazda споделят, че се надяват бъдещите поколения да имат опция да управляват своите коли, като процентите са най-високи в Полша (74%) и Великобритания, Германия, Франция и Швеция (над 70%).

Друг забавен резултат от проучването е, че 54% от европейците са предприемали пътуване зад кормилото единствено за наслаждение, като за Швеция резултатът е 73%, а във Великобритания, Холандия, Полша и Австрия е над 60%. За 53% от анкетираните шофирането е повече от просто пътуване от точка А до точка В, а за 55% от тях управлението в компанията на семейство и/или другари е особено преживяване.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР