Майк Новограц, главен изпълнителен директор на Galaxy Digital, компания за

...
Майк Новограц, главен изпълнителен директор на Galaxy Digital, компания за
Коментари Харесай

Биткойн ETF може да стане реалност още тази година – ето защо

Майк Новограц, основен изпълнителен шеф на Galaxy Digital, компания за ръководство на криптоактиви, изрази убеденост, че Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) ще утвърди спот Биткойн ETF в границите на актуалната година.

Новограц цитира позитивния разговор сред емитентите на Биткойн ETF и SEC като обещаващ знак за скорошно утвърждение.

При присъединяване си в Squawk Box на 18 октомври Новограц изрази убеждението си, че SEC ще даде зелена светлина на спот Биткойн ETF през 2023 година Той посочи продължаващата връзка сред SEC и емитентите на Биткойн ETF-ите като позитивно развиване.

Новограц акцентира смисъла на това, че SEC не оспорва решението на Grayscale, и загатна за евентуалното преразглеждане на заявката на на компанията за превръщане на GBTC в спот Биткойн ETF. Той твърди, че въпросът към този момент не е “ “, а по-скоро “ ” ще се случи.

BlackRock, най-големият управител на активи, също изрази ангажираност с тази идея. Главният изпълнителен шеф Лари Финк разкри, че са получили многочислени запитвания за Биткойн ETF от клиенти.

ETF анализаторът на Bloomberg Джеймс Сейфарт акцентира неотдавнашните проверки, препоръчани от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) за емитентите на спот Биткойн ETF-и.

Те обгръщат полемики по отношение на попечителските съглашения, спазването на GAAP, оповестението на рисковете и съображенията по отношение на потреблението на електрическа енергия при добива. Сейфарт счита, че това са окуражаващи знаци, че SEC съществено обмисля одобряването на спот Биткойн ETF.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР