Мая Бежанска е родена на 19 май 1972 г. в

...
Мая Бежанска е родена на 19 май 1972 г. в
Коментари Харесай

Мая Бежанска: Навън е пълно с прекрасни хора



Мая Бежанска е родена на 19 май 1972 година в Благоевград. От дете се занимава с куклен спектакъл. След Академията става част от трупата на Кукления спектакъл в София. Занимава се и с пеене, като е най-известна с осъществяването на „ Обичам те, блага “ дружно със Стефан Вълдобрев –  триумф на музикалната сцена от професионален артист.

През април 2014 година на сцената на “Театър 199 “ излиза в първия си моноспектакъл „ Колекционерката “ от Радослав Чичев с режисьор Катя Петрова. 

Мая Бежанска е основен воин в “Нашият ден “:

“В живота ме водят свободата, любознанието, срещите - доста обичам хората. Театърът е това, което ме избави. По време на пандемията като че ли създателите направиха много неща, доста филми се появиха и се направиха доста спектакли и в мига, в който театрите се отвориха, се заля с доста спектакли. 

Салоните са цялостни, за което всички актьори благодарим. Хората сега избират повече да се забавляват, в сравнение с да гледат по-сериозни неща. Убедена съм, че всичко ще се балансира.

Радвам се за тях, тъй като бяха отвън моя спектакъл и имах опция тайничко да пътувам. Точно като едно време - на общности. Малко хора, събрани на едно място, репетиращи и не знаещи по кое време ще излезе спектакъла, само че пък имаше една тишина, която като че ли бяхме не запомнили. Аз съм един доста препускащ човек, несправящ се с времето, като че ли то ме кара да търча в обратна посока. “

Промени ли се сатирата?

“Навремето имаше доста тайнички, които постоянно са любопитни, когато се открият. Сега всичко ни е ясно и разкрито, най-малко по този начин мислим и като че ли е станало малко по-безинтересно.

Сякаш преди време търсихме място, общественост, среда, в която да сме дружно. Сега търсим - " какъв брой пари давате ". Наблюдавам и двете - изучени хора с огромни искания и хора, които нищо не умеят, само че отново питат " какъв брой пари ще ми дадете ".

 Мая Бежанска


Спасението 

“Най-голямото ми избавление е театърът. Там изпадам в едно друго положение, затварям се. Както споделяше моята учителка - " Мръсните обувки пред вратата ". Другото място е Юндола, където си отивам, върша лагери с деца и по цяло лято съм на поляните. 

Вярвам в истината, каквато и да е тя. Вярвам в това, че ние сме общественост, общество, което би трябвало да бъде дружно. Да излезем на открито - цялостно е с прелестни хора. Нека да бъдем положителни! “

Песента „ Обичам те, блага

“Тя беше направена с доста обич и беше задявка, по този начин свободно излязло, без да има рекламация и без да сме си казвали - " това би трябвало наложително да стане шлагер ", някак се случи. “

Наградите 

“Те в никакъв случай нищо не са означавали. Понякога ми става мъчително за хората, които след награди излизат от салона с горест, че не са получили. Наградите са стъпка, крачка напред, в случай че я има - има. Когато се развиваш и търсиш и на 100 години можеш да получиш премия.

Миналата година бях в комисията за куклени представления, доста е мъчно и субективно. Събрани са разнообразни хора, с друг взор към изкуството. Винаги има някой афектиран, трябва по-широко да се гледа на тези неща и да се радваме, че въпреки всичко има спектакъл. “




Каним на.. .

“Новото зрелище на Елин Рахнев, на което съм поканена като посетител в Хасковския спектакъл е ирония. Радвам се, че ми се отваря още веднъж вратата към сатирата. Не съм най-големият почитател на комедията, макар че вземам участие доста в комедийни представления. За мен сатирата е прелестен род.

На 21 април в Столичен куклен спектакъл може да гледате представлението " Веселата карета ", в което вземам участие. В момента е там, другояче обикаля из страната.

В Кукления спектакъл имаме всяка събота и неделя представления. Имаме едно прелестно зрелище, което Диана Добрева направи в нашия спектакъл, за което доста благодаря, че отвори и куклената врата. Тя направи при нас " Непознатото дете ", което ще се играе на 23 април от 11:00 часа. Точно на Великден салонът е цялостен, нормално татковците водят децата, тъй като майките са заети с трапезата.

Също желая да поканя на 15 април на " Пощенска кутия " за приказки в Зала 1 на НДК. “

Ярки нови планове

“Филмът " Жигули " - ето това беше нещо, което по време на пандемията събра един прелестен екип. Препоръчвам на всички да гледат българско кино, има прелестни неща.

Друг план, който започва по време на пандемията, беше " Пеещи актьори " на Игор Марковски. “

Чуйте диалога, излъчен на 1 април, в звуковия файл. 
Снимки: theater.bg
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР