Матео Беретини се подложи на операция на дясната ръка, която

...
Матео Беретини се подложи на операция на дясната ръка, която
Коментари Харесай

7 от 7: Беретини продължава да е без поражение на трева и е на победа от финала в Куинс!

Матео Беретини се подложи на интервенция на дясната ръка, която го извади от кортовете за близо три месеца, като в това число пропусна целия сезон на клей, преди да се завърне за конкуренциите на трева при започване на предходната седмица, когато завоюва и купата в Щутгарт след популярен триумф против Анди Мъри на финала. Италианецът има незабавна потребност от това да прибави точки към актива си за международната класация, откакто е един от най-сериозно засегнатите тенисисти от решението точките извоювани на Уимбълдън през предходната година, когато римлянинът отстъпи против Джокович в мача за купата, да не могат да се пазят и заради тази причина международният номер 10 вероятно ще изпадне от топ 20 в ранкинга след края на най-стария тенис шампионат.

Беретини остана душевен постоянен и не изрази изключително гласно разочарованието си от решението на,,All England Club ", въпреки че към този момент се оплака от неправдата по негов адрес, и започва отбраната на трофея си в Куинс с отличен триумф, преди след това да преодолее след тричасов трилър,,щастливия губещ " Денис Кудла, с цел да доближи четвъртфиналната фаза, където през днешния ден срещна Томи Пол, който нямаше триумф на трева в професионалната си кариера преди началото на шампионата в британската столица. В хода на конфликта форхендът предстоящо беше основното оръжие в арсенала на двамата състезатели, но надалеч по-опитният тенисист на този тип настилка в лицето на римлянина, който е завоювал три от своите шест трофеи на трева, остана непогрешим в голям интервал от мача и закономерно се поздрави с успеха след 6:4 6:2. По пътя към отбрана на трофея си за международния номер 10 следва в полуфиналите да се изправи против сензацията на предишния сезон Ботик ван де Зандсхулп, който по-рано в конкуренцията в профил първата ни ракета Григор Димитров.

Американецът съумя да изненада именития си противник на старта на дуела, като след серия печеливши удари си обезпечи ранен пробив задатък и взе превес в резултата. Италианецът излъчваше неустановеност първите си моменти на ретур, но не след дълго откри вярната тактика за обезвреждане на всичката мощност, която вкарва международният номер 35 при своите офанзиви, като не просто редуцира изоставането си посредством брейк, а реализира цялостен поврат на централния корт в британската столица и записа откриващия сет на сметката си.

В началните моменти на втората част Пол очевидно раздразнителен от елементарно изпуснатата преднина стартира да бърка доста повече в отиграванията си, което донесе солидно количество брейкболи пред първенеца, който оползотвори третия си подобен, с цел да се приближи до успеха, водейки със сет и 2:1. Американецът въпреки всичко опита за финален път в срещата да окаже някаква опозиция на съперника си, но силите му стигнаха единствено за доближи до брейкбол, който бе отразен от международния номер 10, като с това си деяние навряно,,уби " интригата в конфликта. Беретини незабавно се възползва от несигурността в играта на кандидата и показва, че е по-класният играч от двамата на корта, откакто удвои преимуществото с втори пробив, преди минути по-късно да затвори срещата в своя изгода.

Matteo Berrettini has NEVER lost a match at Queen`s
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР