Масово позицията на ловците е, че няма да се възползват

...
Масово позицията на ловците е, че няма да се възползват
Коментари Харесай

До 2 млрд. лева може да са щетите при навлизане на африканската чума по свинете

Масово позицията на ловците е, че няма да се възползват от законовите промени, с които се позволи груповият лов на дива свиня отвън планувания до момента период. Това съобщи ръководителят на Националното ловно-рибарско съдружие „ Съюз на ловците и рибарите в България “ Васил Василев пред БНР по отношение на признатите от депутатите промени в Закона за лова.

Намаляването на популацията на глиганите е един от методите за справяне с африканската чума по свинете. Василев акцентира, че ловците няма да бойкотират напъните на страната за справяне със болестта, само че самият метод за групово ловуване няма да бъде подсилен от хората. Васил Василев счита, че ще търпят обвинявания в тази тенденция.

„ Съзирам опити за прекачване на отговорността от страна на институциите, които са виновни. Няма да има никаква успеваемост от позиция на този лов. Пречката, която съществува и все още за самостоятелното ловуване, е една ограничаваща мярка, заложена в правилника за използване на закона, която споделя, че наложително ловът се прави в наличието на длъжностно лице от Държавното горско или ловно стопанство. В случай че нито един от горските не боледува или излиза в отпуск и се занимава единствено с това - да съпровожда ловци, това значи, че отново не повече от 5 до 10% от ловците биха могли да ловуват самостоятелно. Необходима е смяна в този устав, която би могла в границите на 1-2 седмици да мине през Министерски съвет и да бъде призната “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР