Масово освобождаване на кадри, заети в бизнеса с хотели и

...
Масово освобождаване на кадри, заети в бизнеса с хотели и
Коментари Харесай

Масови уволнения в хотели и къщи за гости, близо всеки 5-ти обект ще затвори

Масово освобождение на фрагменти, заети в бизнеса с хотели и къщи за посетители, е регистрирано от бизнеса през октомври. Това демонстрират данните на Национален статистически институт от изследването измежду шефовете на местата за настаняване. Приблизително всеки пети притежател на хотел или къща за посетители пък обмисля да затвори обектите си, най-малко краткотрайно.

Персоналът е бил под прицел в доста от хотелите и къщите за посетители след окончателния завършек на летния сезон и преди началото на зимния. Само за месец над 13% от работодателите или допълнително от 230 местата за настаняване са съкратили част от чиновниците. Всеки четвърти хотелиер пък е пратил свои служащи в заплатен отпуск. Друга мярка - стартиране в неплатен отпуск, са употребявали близо 15% от компаниите.

Част от личния състав е минал на ненапълно работно време, като тази опция, която на процедура разрешава опазване, само че понижаване на заплащане на чиновниците, са употребявали 7.6 % от мениджърите.

Около 1 на 10 притежатели на къщи за посетители или хотели е съумял да се възползва от държавните ограничения за подкрепяне на работодателите.

Всичко това има своята икономическа логичност - през октомври приходите на над половината от местата за настаняване за паднали фрапантно по отношение на септември. Увеличение има едвам при 4%, а опазване на равнищата на приходите е регистрирано при 37%.

Хотелиерите са употребявали разнообразни разновидности за привличане на гости. В над половината места за настаняване в страната се предлага различно потребление на резервацията, при неспособност клиента да се възползва от датите, на които е запазил. Близо 60% от хотелиерите пък са показали желание за понижаване на пакетните услуги и малко по-малко - към 40% за отстъпки при нощувките.

В анкетното проучване са включени 1 770 категоризирани хотела, къмпинги и други места за краткосрочно настаняване (вилни и туристически селища, хостели, къщи за посетители, бунгала, почивни домове, хижи, частни квартири и жилища и други места за краткосрочно настаняване) с над 10 кревати, които са функционирали през октомври 2021 година.

През идващия един месец 44% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат „ До 50% “ от разноските за активността със лични средства, 34% - че ще съумеят „ До 100% “, а 22% от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен проект 41.1% от ръководителите считат да продължат да работят, 39.6% - да продължат с актуалната си активност, въпреки и с понижен размер. 17.3% плануват краткотрайно да преустановят активността си, а 1.0% предвиждат да я прекратят. Това значи, че се чака през идващите месеци да работят с към 350 по-малко места за настаняване, които съставляват една пета от интервюираните.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР