Маските за лице няма да бъдат задължителни на летищата и

...
Маските за лице няма да бъдат задължителни на летищата и
Коментари Харесай

Европа отменя задължителни маски по време на полет от 16 май

Маските за лице няма да бъдат наложителни на летищата и полетите в Европа от идната седмица, оповестиха през днешния ден Европейската организация за авиационна сигурност (ЕААБ) и Европейският център за профилактика и надзор на болесттите, съобщи Ройтерс.

В известието за новите рекомендации, които влизат в действие от 16 май 2022 година, се показва обаче, че маската остава една от най-хубавите отбрани против предаване на Covid-19.

" От идната седмица маските за лице няма да са наложителни по време на въздушните пътувания при всички случаи, което като цяло се приравнява към изменящите се условия на националните управляващи в Европа за публичен превоз ", показва Патрик Ки, изпълнителен шеф на ЕААБ.

" За пасажерите и екипажите това е огромна стъпка към нормализацията на въздушните пътувания. Пътниците обаче би трябвало да имат отговорно държание и да почитат избора на другите към тях. И пасажер, който кашля или киха би трябвало съществено да се замисли за слагането на маска, с цел да подсигури седящите наоколо ", добави той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР