Маските за лице не са толкова популярни като кремовете и

...
Маските за лице не са толкова популярни като кремовете и
Коментари Харесай

Маски за лице, които ще подобрят състоянието на кожата ви

Маските за лице не са толкоз известни като кремовете и тоника, само че са същинска подхранваща бомба за кожата! Кои маски за лице, които ще подобрят положението на кожата ви – ще научим в този момент.

Маските за лице несъмнено заслужават самопризнание като артикул, отнасящ се с внимание към кожата на лицето. Те съдържат доста дейни съставки, удобни за нея и за малко време могат да подобрят положението ѝ. Маските са предопределение за ежедневна грижа – разчистване на лицето и грима, тонизиране и хидратиране. Използвайте ги постоянно, с цел да сте сигурни, че кожата ви ще бъде предпазена, гладка и сияйна. Когато избирате маска за лице, съобразете я с потребностите на вашата кожа съгласно вида ѝ, с цел да извлечете оптимални изгоди.

Хидратираща маска за лице

Може да я прилагате всеки ден. Тя хидратира кожата в дълбочина, доста потребна при суха кожа, възстановявайки нейния лъчезарен тип. Ако кожата ви не е задоволително еластична, използвайте маски с хиалуронова киселина, растителни екстрактни и овлажнители като глицерин.

Колагенова маска за лице

Това са маски с високо наличие на колаген, които има и лифтинг резултат. Те ще подобрят доста положението на вашата кожа. Тези маски подхранват и хидратират кожата, изглаждат дребните бръчици. Освен колаген, съдържат и растителни екстракти, витамин Е и пептиден комплекс, който се грижи за кожата. Подходящи са за дами над 30-годишна възраст.

Почистваща маска за лице

Основната им задача е да ексфолират кожата, да отстранят мъртвите кафези и да създадат кожата по-гладка и подхранена с нужните субстанции. Редовното потребление на такива маски свива порите и понижава непотребния себум. Препоръчват се при мазна кожа и акне. Най-подходящи са маски с бяла и зелена глина, както и черните маски с деен въглен. Използвайте два пъти седмично.

Подхранваща маска за лице

Редица неподходящи външни фактори могат да повлияят отрицателно на кожата – липса на сън, стрес, неприятно хранене и други. За да премахнете умората и бръчките от лицето си, използвайте подхранваща маска за лице. Тя регенерира кожните кафези, обезпечава хранителни субстанции, витамини и минерали. Подходящи си за дами от всички възрасти.

Маска срещу стареене

Предназначение са за дами, които желаят да подмладят и подобрят типа на кожата на лицето. Тези маски се грижат кожата да бъде стегната и еластична. Освен това забавят процеса на стареене с помощта на наличието на колаген, хиалуронова киселина, ретино, пептиди, витамини, коензим Q10. Маската изглажда и стяга кожата. Подходяща е за дами в зрелост.

Корейска маска за лице

Това са така наречен листови маски. Просто вадите листа от опаковката и слагате върху лицето – комфортни и потребни. Оставете маската да подейства за избраното време и измийте с вода. Тези маски съдържат растителни или скотски съставки за другите видове кожа. За цялостна грижа, следвайте тези стъпки: унищожаване на грим, измиване на лицето, разчистване, тонизиране, серум, маска, околоочен крем, овлажняващ крем, слънцезащитен артикул.

Как се употребяват козметичните маски?

Маските са с друга текстура и метод на използване. Има гел маски, които се нанасят с леки масажни придвижвания, след това се отмиват елементарно. Течните, кремообразни маски се нанасят по същия метод – с върха на пръстите. Трябва да нанесете маската по цялото лице и да оставите съставките да подействат. Може да откриете и отлепващи се маски, които се нанасят по същия метод – те просто се втвърдяват. Когато маската изсъхне, просто я отлепете и избършете остатъците с тампон с тоник за разчистване. Нанесете овлажняващ крем.

Колко постоянно се употребява маска за лице?

Зависи от маската, от вида на кожата, от проблемите, които имате, в случай че имате такива. Овлажняващите, подхранващите и регенериращите маски са подобаващи за ежедневна приложимост. Другите е задоволително да прилагате един път на 3-4 дни. Силните ексфолиращи маски се ползват един път седмично. Задължително прилагайте маската на добре почистена кожа без останки от грим или крем.

Домашни маски за лице

Ако обичате сами да си приготвяте маски за лице, пробвайте тези с естествени съставки. Те са лесни за подготвяне и доста ефикасни. А и ухаят ужасно!

Маска от овесени ядки за сензитивна кожа

За нея са ви нужни овесени ядки и сладкарска сметана или вода. Смелете ядките, с цел да станат на брашно. Добавете вода или сметана, разбъркайте до приемане на каша. Нанесете маската на лицето, изчакайте 20 мин. и измийте с топла вода. Маската работи успокояващо и понижава дразненето на кожата.

Маска с дрожди за склонна към акне кожа

За нея ще ви трябват ¼ кубче квас, което би трябвало да натрошите в купа. Сипете вътре 1 с.л. топло мляко, разбъркайте до разтваряне на мята. Нанесете маската, изчакайте 20 мин. и отмийте. Тази маска почиства, успокоява, заравнява тена и лекува кожните проблеми и акнето.

Хидратираща медена маска

За нея ви би трябвало единствено естествен мед. Загрейте 2 с.л. мед в микровълнова или в тенджера. Намокрете лицето с вода. Нанесете меда с леки масажни придвижвания. Оставете за 30 мин. и измийте с топла вода. Тази маска успокоява, подхранва и регенерира кожата.

Маски за лице може да си купите в аптека, козметичен магазин или да си поръчате по интернет. Разгледайте разнообразието от маски и изберете съгласно вашия вид кожа. Или пък си пригответе сами домашна маска за лице.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР