Мащабни протести срещу ограничителните мерки и локдауна се проведоха в

...
Мащабни протести срещу ограничителните мерки и локдауна се проведоха в
Коментари Харесай

Десетки арестувани при мащабни протести в Австралия срещу локдауна

Мащабни митинги против ограничаващите ограничения и локдауна се организираха в двата най-големи града на Австралия - Сидни и Мелбърн , оповестява ТАСС.

В Сидни са задържани 47 души, а на други 260 са били наложени санкции за нарушение на противоепидемичните ограничения.

По данни на полицията в демонстрациите в града са взели участие сред 250 и 300 протестиращи, а над 1 500 полицейски чиновници са охранявали реда.

Според министъра на полицията и изключителните служби на щата Дейвид Елиът обаче митингите в Сидни, въпреки и малобройни, ще станат причина за растежа на броя на инфектираните. Действията им по-скоро ще удължат същата тази изолираност, против която стачкуват, предизвести той.
 Снимка 543953
Източник:

По-рано полицейското ръководство на Сидни издаде предизвестие за цялостна възбрана за визити в централните региони и уведоми таксиметровите компании, че през почивните дни е неразрешено превозването на пасажери до централния бизнес регион на Сидни и близките региони на града.

Протест против карантината се организира и в Мелбърн, където по улиците излязоха към 4 000 души. Там са били задържани 218 души, а други 236 - санкционирани.
 Снимка 543952
Източник:

По предварителни данни с лужителите на реда са били принудени да употребяват пикантен спрей, с цел да разпилян протестиращите, а седем служители на реда са били ранени.

Двата най-населени щата на Австралия - Нов Южен Уелс и Виктория, регистрират забележителен растеж на броя на инфектираните. Най-усложнена е епидемиологичната конюнктура в административния център на Нов Южен Уелс - Сидни. Там през последното денонощие са регистрирани 825 нови случая, което е най -високият дневен % за Австралия от началото на пандемията.
 Властта в Австралия плаши с удължение на локдауна поради
Властта в Австралия плаши с удължение на локдауна поради " безразсъдните " митинги

" Нека бъда явен - няма опция на локдауна в Нов Южен Уелс "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР