Машините за вота във Великобритания не били напълно окомплектовани, съобщи

...
Машините за вота във Великобритания не били напълно окомплектовани, съобщи
Коментари Харесай

Проблем: машините за вота във Великобритания не били оборудвани с преходници за британските контакти |

Машините за вота във Англия не били изцяло окомплектовани, заяви сътрудник на bTV. Липсвали преходници, с които общоприетите щепсели могат да се включат в английски контакт.

Неяснотата в окомплектовката на машините и фактът, че няма предварителна връзка с техниците, преди да дойдат за инсталирането им, накара доста от членовете на комисиите да закупят със собствени средства сходни преходници, с цел да се подсигурят против неприятна изненада от неналичието им.

Друг проблем е, че в доста от секциите, по този начин наречените партийни назначения, членове, представляващи партии, не са се явили, а доброволците чакат назначаване от ЦИК, с цел да заемат тяхното място.

Един от случаите е на секция Лейтънстоун в Лондон, където доброволците към момента чакат решението на ЦИК.

„ Говорих през вчерашния ден с всички членове на комисията, защото действително нямам и преведени пари за тях, и ще дойдат без да са назначени, и без да знаят по кое време ще си получат парите, само че те са съгласни единствено и единствено, поели са уговорката, с цел да се свърши работата, да се отвори секцията и действително хората да могат да гласоподават “, изясни Галя
Крилова.

Подобни случаи като този има в най-малко още 5 секции в Лондон и в няколко секции на територията на Кралството. Общият брой на открити секции, в които на следващия ден български граждани ще могат да гласоподават във Англия, е 135.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР