Масаж на стъпалата за лечение на болести Краката са подложени

...
Масаж на стъпалата за лечение на болести Краката са подложени
Коментари Харесай

Масаж на стъпалата за лечение на болести – техника без аналог

Масаж на стъпалата за лекуване на заболявания

Краката са подложени на голям стрес през целия ден. Особено дамите страдат от изтощени крайници, поради високите обувки, които харесват толкоз доста. Масажът на краката оказва помощ за облекчение на напрежението, само че той е нужен освен затова!

Съгласно правилата на рефлексологията стъпалата са главните точки, които са виновни за вярното действие на целия организъм. Такова просто деяние като масажиране на краката ще ви помогне да забравите за болката в разнообразни елементи на тялото! Благодарение на стимулирането на специфични зони, кръвта тече към вътрешните органи и това оказва помощ за решаването на редица здравословни проблеми.

Масаж на стъпалата
Нервните окончания, ситуирани на стъпалата, са скъп инструмент за излекуване! В източната медицина масажът на краката и пръстите се смята за панацея. Извършвайки такава процедура вечер, ще се почувствате по-добре, прилив на сила, по време на нощния сън изцяло ще си починете и ще се разсъните заран изцяло отпочинали.

Ако масажирате върховете на пръстите на краката, можете да се отървете от главоболие и да стимулирате активността на мозъка.

Зоната към палците на краката ще ви помогне да се справите с болката във врата – просто би трябвало интензивно да я масажирате.

Масажирането на зоната в центъра на стъпалото оказва помощ да се справите с белодробните болести, облекчава патологичното положение на астма и задуха.

Разтягайки зоната тъкмо под палеца на стъпалото, изпъкналата възглавница, вие ще се погрижите за цялата сърдечно-съдова система и ще помогнете на сърцето да работи без проблеми.

Масажирайте вътрешността на стъпалото, под свода, ще облекчите напрежението върху черния дроб и болката.

Болката в долната част на гърба ще отшуми, в случай че масажирате добре петата си.

Рефлекторен масаж на стъпалата:
Правете си самомасаж всяка вечер преди лягане. С топли ръце първо изпънете стъпалата си, а по-късно масажирайте, редувайки кръгови придвижвания, разтриване с лек напън, глезене и потупване. Включете кокалчетата и юмруците в процеса. Използвайте масажно масло с капка от обичаното си есенциално масло за спомагателен релаксиращ резултат.

Обърнете особено внимание на вашата проблематична зона. Натиснете и освободете поредно точката на това място за минута. Показател за правилността на вашите дейности е изгубването на болката.

Противопоказания за масаж са острите възпалителни процеси и гъбични болести на краката.

Глава
Масажът на върха на пръстите оказва помощ за облекчение на главоболието и има позитивен резултат върху мозъка, стимулирайки неговата работа.

Очи
Масажът на зоната на стъпалата под 2-ри и 3-ти пръст ще помогне за облекчение на умората на очите. Като работите постоянно на това място, даже можете да подобрите зрението си във времето.

Тънки вътрешности
За решаването на казуса с несъразмерното формиране на газове и запек ще помогне масажът в центъра на свода на стъпалото.

Бели дробове
За укрепване и филтриране на белите дробове се предлага да се масажира региона на стъпалото под пръстите. За пушачите, сегашни и някогашни, това ще бъде изключително потребно.

Кръст
Обърнете внимание на тази област, в случай че страдате от ишиас! Масажът на петите ще донесе нужното облекчение.

Шия
Болката в шията визира една трета от офис служащите. Обърнете си малко внимание след тежък ден, с цел да облекчите напрежението и болката във врата.

Сърце
Всякакви нарушавания в сърдечния темп и дискомфорт в региона на сърцето са причина неотложно да се консултирате с доктор. Е, като превантивна мярка, разтривайте съответната зона върху стъпалото.

Колене
Болката и умората в коленете се облекчават с масаж на външната страна на всяка пета.

Стомах
За положителното храносмилане е потребно да се работи върху горната част на свода на стъпалото.

Щитовидната жлеза
Масажирайте постоянно тази зона, с цел да помогнете за вярната функционалност на щитовидната жлеза.

Черен дроб
Поддържайте здравето му посредством масаж на съответната зона на стъпалото, той сигурно няма да бъде непотребен.

Отървете се от болките в гърба, подкрепете тялото, укрепете нервната система, правейки постоянен масаж на стъпалата по 10 минути дневно.

Вижте още: Функцията на черния дроб е нарушена – 15 признака

Насладете се на здравето и щастието!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР