Марва Оханян е лекар натуропат, биохимик с 45-годишен опит в

...
Марва Оханян е лекар натуропат, биохимик с 45-годишен опит в
Коментари Харесай

Смъртта идва от червата-Доктор Оханян говори за най-важното за всеки човек

Марва Оханян е доктор натуропат, биохимик с 45-годишен опит в здравното лекуване и лабораторните работи. Тя с подготвеност споделя своите познания и способи с тези, които желаят качествено да подобрят здравето и живота си. Нейната доктрина се основава на книгата Наръчник на Натуропат и Златните правила на естествената медицина, която разисква аргументите за актуалната патология, считана за нелечима: алергии, хипертония, рак, диабет и други, Които формалната медицина назовава „ метод на живот “, само че в действителност можете да се отървете от тях по изцяло налични способи.

Основните тези на теорията на Марва Оханян
1. Познаването на биохимията е основа за вярното битие на всеки човек.

Всички желаят да не се разболеят. Да не се разболееш е обикновено предпочитание. Болестта е същинско закононарушение против тялото и себе си.

Марва Оханян стигна до това умозаключение относително неотдавна. Учила е в медицински университет, където е била обучавана да лекува заболявания. По-късно тя разбра, че лекарите не лекуват заболяването, т.е. те не правят толкоз благородното дело, за което са мечтали. След като изучи теорията на медицината, Марва Вагаршаковна стигна до извода: основата на теорията на медицината в действителност е биохимия, така като тя учи метаболизма, който е в основата на тялото. Тези, които към този момент са осведомени с нейните лекции, знаят, че тя неуморно популяризира биохимията. Според нея всеки човек просто би трябвало да знае биохимията. За да извършите това, не е нужно да сте доктор или да завършите медицински университет. Не е належащо да се знае цялостният най-много, задоволително е да се изучи и разбере основите му.

Сега без знания по биохимия е невероятно освен да се лекува, да се лекува, само че и да се живее. Ако отидете малко по-дълбоко и анализирате какво пиете, какво ядете, от какво сте направени, ще можете вярно да се ориентирате в живота.

„ След като установихте храненето, организирайте живота като цяло “, аргументира се Марва Вагаршаковна, да се научите да изграждате живота си от материала, който е предопределен за това. Ако ядете съответни храни, променяте освен здравето, само че и душeвността. Общото здраве и душeвност са неразделни понятия.

Какво става в този момент? Нито един човек не знае биохимия в този момент. Основите на математиката знаят всичко, преподава се в учебно заведение. Защо не могат да създадат същото с биохимията, която е толкоз значима? Парадоксът е, че нито един лекуващ доктор към този момент не знае биохимия, даже не е професор. Това са учени с много високо равнище. Плодовете на техните писания, уви, не се употребяват нито от лекарите, нито от популацията. Всички открития остават в лабораториите – това играе съдбовна роля в живота на хората, защото цялата медицина зависи напълно от биообмена.

 

2.

Съвременната медицина не лекува самата болест, а нейните симптомиКакво прави актуалната публична медицина? Чрез лекуване на признаците. Симптомите не могат да бъдат излекувани, те могат да бъдат отстранени единствено за известно време. Но по-късно те възобновяват – в същата или модифицирана форма. Най-лошото е, че заболяването има свойството освен да стане хронична, само че и да се трансформира в други. Например в детството сте имали болки в гърлото или пневмония и от този момент боледувате постоянно от тях. Първо в детството, тонзилит и на 35, да вземем за пример при жена, рак на гърдата. Такива трансформации на една болест в друга са естествени. Защо? Всички подробни пояснения са в книгата на Марва Оханян „ Екологична медицина: пътят на бъдещата цивилизация “.

Има обстановка, която е неразбираема за лекарите. Никой от лекуващите лекари няма да каже, че една жена има рак на гърдата заради обстоятелството, че в детството постоянно страдала от тонзилит или пневмония, които не се лекували.

Между другото, нито една детска болест през днешния ден, за жалост, не е лекувана. Помнете и анализирайте: с какво сте били заболели в детството и от какво сте заболели в този момент. Със сигурност това е едно и също заболяване.

3. „ Смъртта идва от червата “

Нека проучваме въпроса от детството. Какво нормално боледуват в детството, като се изключи настинки и болки в гърлото? Това са варицела, паротит, рубеола и други, които се смятат за заболявания от детството, така като те би трябвало да са заболели в детството, тъй като в по-късна възраст е по-трудно да се понасят. Въпросът е за какво е по този начин?

Като начало, не всички деца са имали тези болести. Само тези, които имаха повече материал вътре в тялото за развиването на вируса, предизвикал заболяването, бяха заболели. Така че за какво тези болести са по-лесни за децата от възрастните? Отговорът е елементарен – тялото на детето към момента не е толкоз запушено с разнообразни типове нечистотия, която се натрупва най-вече в червата.

В естествената медицина има даже постоянно срещана фраза – „ гибелта идва от червата “. И това е безусловно правилно. Ако знаехме разпоредбите за пречистване на червата, щяхме да живеем доста дълго време и да сме здрави. Колкото по-възрастен е човек, толкоз повече нечистотия натрупва в себе си.

За каква нечистотия говорите? На първо място, наличието на червата, защото ние не го чистим, не го мием, нито в детството, нито по-късно.

Има общ мит, че в случай че вършиме постоянно измиване на червата, можете да „ измиете “ микрофлората. Каква микрофлора? Това, което се случва в червата ни, е нещо извънредно. Гнилостната микрофлора ще се измие, само че тя ще остане добра, защото потребен бацил не може да се измие изцяло от червата, това е нереално. Пуридозната микрофлора ще се отмие, ще остане другарска, която ще се развъжда. Основното е да се даде на тази здравословна микрофлора вярно хранене.

4. Правилно и погрешно хранене

Храната е огромна благословия, само че в този момент се трансформира в огромно зло. Злото е „ социална “ храна, която се продава в заведения за хранене – столове, детски градини, болници, войска и т.н. Това е незаконна за здравето храна. Именно заради това децата боледуват в детските градини. Не тъй като простуда, а тъй като има пагубна храна, от която се е натрупала прекалено много нечистотия. Например в Швейцария в детските градини децата се хранят с плодове, салати и чай с мед. Изненадващо, това е задоволително, с цел да бъдат децата цялостни, здрави, както физически, по този начин и душевен.

Няма потребност да се страхувате да измиете цялата нечистотия от червата. Чистите вътрешности доста се разграничават от нечистите. Под тежестта на шлаките с течение на времето тя стартира да провисва заради обстоятелството, че тонусът е отслабен. Чревната тиня включва фекални останки, гнила и полугнила слуз, съдържащи паразити на живи, полумъртви и мъртви. Страхуваш ли се да миеш това?

Освен това част от питателните субстанции би трябвало да минават през стените на червата. Как ще преминат, в случай че има подобен пласт нечистотия по чревните стени? Точно по този начин, нищо. Поради това самият тонус на червата страда, което води до проблеми с изпразването. Като цяло казусът със запека е разследване от погрешно хранене, мъртва храна. Неживата, неверна, храната е цялата храна, която се обработва термично. През зимата е мъчно да се ръководи единствено с жива, сурова храна, би трябвало да добавите малко модифицирани, само че през лятото е изцяло реалистично всеки да съблюдава режима, като се изключи жителите на далечния север по всички известни на всички аргументи.

По този мотив Марва Оханян има обособена тематика от лекцията, която може да се откри в Интернет: „ биологично хранене за човешкото тяло “. Много е значимо биохимията на храната и човешката биохимия да са съгласувани между тях. Ако дават отговор, тогава няма да сме заболели. Да, в този момент е мъчно да се намерят екологично чисти артикули без прибавяне на ГМО. Така да вземем за пример, с цел да се удължи срокът на валидност на един домат, в него се вкарва генът на бика. Но въпреки всичко, опитът да се яде здравословна храна е допустимо и належащо. Винаги има способи за тези, които имат предпочитание.

5. Хапчетата не лекуват, те унищожават здравето.

Както към този момент разбрахме, актуалните лекари не познават биохимията. И в случай че сте пристигнали при него с болежка в краката, лекарят ще ви предпише лекарство за болежка в краката. Но дали ще помогне?

Кой прави хапчетата? Хората. Но може ли човек вярно да пресъздаде това, което природата е основала? Човешкото тяло не е основано от индивида, невероятно е изкуствено да се сътвори човек, защото тя е основана от природата – природа, Бог, Вселената. Можем ли да достигнем божественото равнище и да честваме това, което е основано от основателя. Не, не можем. Но какво можем да създадем с това създание? Можем да развалим това, което вършим в този момент благодарение на медикаменти. Вземете непознат артикул, това не е храна, това е потреблението на нещо неестествено, непознато. Лекарството поправя метаболизма? Не, единствено се утежнява.

Преди това имаше доста малко медикаменти, не повече от пет. Имаше и билкари, което е доста по-прогресивно от опиатите. Въпреки че измежду билките има доста отровни, рискови, токсични, затова те се употребяват в доста дребни количества. Но още веднъж със самата цел, сходно на таблетките, да потискат имунитета. Потискането на имунитета е в основата на всяко научно лекуване. Това, несъмнено, също е лекуване, само че от друг вид е билковата химиотерапия. Уви, тази система също не е добра.

Само това, основано от природата, е уместно за лекуване. Всяка храна има фармакологичен резултат, само че единствено такава, която подхожда на нашата биологична химия.

И най-после, значим съвет от Марва Оханян:

За да не се разболее, човек би трябвало да има екологично схващане, което би трябвало да бъде преди всичко с лекарите и държавното управление, а по-късно с всеки човек. Обществото да вземем за пример първо основава алкохола и алкохолизма, а по-късно се бори с него. Това е парадоксът на актуалното време. Не довеждайте до това.

Ако човек развие екологично схващане, той няма да се помири с парадокса, който се случва по целия свят в този момент, а ще стартира да води хората зад себе си, като по този метод усъвършенства света като цяло.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР