Утрешните победители са тези, които днес се активно се учат

...
Утрешните победители са тези, които днес се активно се учат
Коментари Харесай

Умение №1, което ще ви помогне да не загубите работата си заради AI

Утрешните спечелили са тези, които през днешния ден се интензивно се учат по какъв начин да употребяват изкуствения разсъдък, с цел да останат конкурентоспособни – както чиновниците, по този начин и предприятията.

AI няма да ви размени. Ще бъдете сменени от някой, който употребява AI, с цел да ви превъзхожда “, разяснява Лорънс Лиу, шеф „ Иновации в AI “ в Сингапур, по време на панелна полемика на събитието World Tour Essentials на Salesforce.

Въпреки че доста експерти (45%) се тормозят, че изкуственият разсъдък ще вземе работата им, болшинството (55%) от водачите са обезпокоени повече от неналичието на гении, съгласно показателя на Microsoft Work Trends 2024.

Има дефицит на гении и надлежно голяма опция за хора, които могат да усвояват умения в региона на AI, като цели 71% от корпоративните водачи декларират, че биха предпочели по-малко умел претендент с умения в региона на ИИ пред по-опитен без тях, съгласно отчета.

Въпреки че за изкуствен интелект се приказва все по-активно от стартирането на ChatGPT на OpenAI през ноември 2022 година, огромните компании постепенно интегрират технологията и оказват помощ за повишение на квалификацията на своите гении.

На актуалното работно място има разминаване сред това, което наподобява належащо, и това, което е видимо осъществимо.

Въпреки че 79% от ръководителите считат, че компанията им би трябвало да внедри AI, с цел да остане конкурентоспособна, натискът за генериране на незабавна възвръщаемост на вложенията забавя прехода към изкуственият разсъдък, съгласно изследването на Microsoft.

В резултат на това чиновниците по целия свят вземат нещата в свои ръце, като се учат да употребяват AI принадлежности независимо. Въпреки че повишението на квалификацията в домашни условия може да докара до конкурентно преимущество, то също по този начин основава няколко казуса.
Рискове от независимото учене на AI
Експертите настояват, че един от най-големите проблеми с AI усъвършенстването в домашни условия е, че доста хора не знаят по какъв начин да го вършат безвредно и дейно.

С просто око се вижда, че в интернет има доста „ безвъзмездни “ запаси в региона на изкуствения разсъдък, като ChatGPT и други сходни, употребяващи огромни езикови модели (LLM), само че специалистите споделят, че тези принадлежности в действителност не са безвъзмездни. LLMs са логаритми, които могат да разпознават, обобщават, превеждат, предвиждат и създават информация, като употребяват големи набори от данни.

На този свят няма нищо гратис. Вашите данни са стоката, с която търгувате “, споделя Лиу и предизвестява: „ Не би трябвало да употребявате данните на компанията си или каквито и да било свои персонални данни [когато употребявате безвъзмездни онлайн принадлежности за AI]. “

По този метод може да изложите на риск чувствителни персонални или фирмени данни. Част от повишението на квалификацията в потреблението на AI принадлежности изисква човек да се научи по какъв начин да прави това безвредно и дейно.
Задължителното умеене за работа с AI
Най-важното умеене, което би трябвало да се усвои през днешния ден, е ефикасното другарство със съществуващите AI-задвижвани езикови модели, счита Лиу. ChatGPT на Open AI, Copilot на Microsoft и Gemini на Гугъл употребяват LLM.

Според Лиу хората употребяват ChatGPT неправилно, тъй като го оприличават нат търсенето в Гугъл, на каквото доста припомня. Но работата с LLM изисква човек да бъде извънредно съответен в заданията си.

Трябва да дадете на AI доста подтекст - третирайте ИИ като доста работлив стажант, който понякога ще прави неточности... Ако се замислите, в случай че [помолите] стажант да направи нещо, то няма да е с едно изречение. Стажантът евентуално няма да знае какво да направи “, сподели той.

Най-добрият метод човек да увеличи квалификацията си във връзка с инструментите за изкуствен интелект вкъщи е да ги употребява, съгласно Лиу. „ Чрез практиката можете да се научите по какъв начин да подавате по-описателни задачи, които ще ви оказват помощ да генерирате стремежи резултат. “

Все още е належащо да познавате [областта си] доста добре, [но] рутинната част от преглеждането на 20 файла към този момент се прави от системата за AI - представете си за каква промяна става дума, когато можете да отмятате [работата] с такава скорост “, отбелязва Лиу.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР