Стартиращата компания за изкуствен интелект Anthropic, която е подкрепена финансово

...
Стартиращата компания за изкуствен интелект Anthropic, която е подкрепена финансово
Коментари Харесай

Нов конкурент на ChatGPT навлиза в Европа

Стартиращата компания за изкуствен интелект Anthropic, която е подкрепена финансово от Гугъл и Amazon, пуска във вторник в Европа своя чатбот Claude, оповестява Reuters. Той е директен съперник на подкрепяния от Microsoft ChatGPT, който доближи 100 милиона дейни консуматори месечно единствено два месеца след старта си.

Новият чатбот ще бъде наличен посредством мрежата и iPhone в целия Европейски Съюз, Швейцария и Исландия. Бизнес клиентите ще имат достъп и до проекта Claude Team, който ще коства 28 евро месечно без Данък добавена стойност.

Според основателите му той може да форсира научни процеси, да усъвършенства обслужването или рационализиране на писането.
Кой създаде Claude?
Стартъпът Anthropic е основан от някогашни ръководители на OpenAI – Дарио и Даниела Амодей, които са брат и сестра.

По-рано този месец компанията започва версията на своя чатбот, само че ориентиран напълно към бизнес клиенти. Всъщност този ход може да го трансформира в един от главните съперници на Amazon и Гугъл, които също се стремят към развиване на своите принадлежности с изкуствен интелект.

Милиони хора по света към този момент употребяват Claude, с цел да форсират научни процеси, да усъвършенстват обслужването на клиентите или да усъвършенстват писането си. Очаквам с неспокойствие да видя какво основават хората и компаниите в цяла Европа с Claude “, сподели Дарио Амодей, основен изпълнителен шеф и съосновател в Anthropic.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР