Мартина Гарабедян е първият български ученик, който успя да спечели

...
Мартина Гарабедян е първият български ученик, който успя да спечели
Коментари Харесай

Красива българка надви конкуренцията в цяла Европа и спечели нещо уникално

Мартина Гарабедян е първият български възпитаник, който съумя да завоюва стипендията на Фондация „ Кроношпан “ за образование в Съединени американски щати. Възпитаничката на Английската гимназия в Пловдив преодоля конкуренцията на свои връстници от Централна и Източна Европа, които си оспорваха правото да учат четири години за бакалавърска степен в Бабсън Колидж, Бостън, написа Флагман бг.

Университетът оглавява над двайсет години класациите на просветителните центрове за подготовка на бизнесмени в Съединени американски щати.

Пълната стипендия покрива разноските през четирите години на образование, включително такси, настаняване, учебници, здравна застраховка и пътувания до Съединени американски щати и назад. В момента приблизителната стойност на цялата сума е над 500 000 $.

До финалното равнище доближиха общо тринадесет кандидата. От тях двама от Чехия, един от Украйна, по един от Сърбия и от Хърватска, а българските финалисти бяха общо седем.

Всеки от тях трябваше да развие бизнес концепция и бизнес проект в екип с изцяло непознати сътрудници по време на уъркшоп „ Micro Lаb “, с цел да покаже пред управлението на университета по какъв начин може да взима сполучливи решения в комплицирани обстановки.

Разходите на финалистите за изпитите на равнище Тойфел и САТ бяха поети също от фондация „ Кроношпан “, а последното тестване преди финала беше персонално събеседване -интервю с деканите по приема в Бабсън Колидж, госпожа Кортни Минден и Адриен Рамзи.

Мартина Гарабедян мина през всички проби и тествания с най-високи резултати.
Надпреварата за стипендията на Фондация „ Кроношпан “ се организира към този момент шеста година и досега български възпитаници не успяваха да се оправят с конкуренцията.

„ Приемаме триумфа на Мартина като ще едно доказателство за гения и знанията на българските деца. Радваме се, че стипендията е за нея, тъй като това е самопризнание и за нейните учители и родители “ – показа изп. шеф на „ Кроношпан България “ Николай Банков.

В края на пролетта следва започването на новия цикъл по кандидатстване за стипендията на „ Фондация Кроношан “. Участие могат да вземат всички зрелостници от български учебни заведения, които ще завършат междинното си обучение през 2019 год.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР