Марсоходът на НАСА Кюриосити (Curiosity) откри доказателства за на неочаквано

...
Марсоходът на НАСА Кюриосити (Curiosity) откри доказателства за на неочаквано
Коментари Харесай

НАСА откри доказателства за вода на Марс на неочаквано място

Марсоходът на НАСА " Кюриосити " (Curiosity) откри доказателства за на ненадейно място. Това известие на американската галактическа организация.

Според информацията то е в набраздяването на скали в кратер край високата 5 км планина Aeolis Mons, в който сега се спуска, с цел да откри дали средата може да е била подобаваща за микроби.

" Това е най-хубавото доказателство за вода и талази, които сме виждали от началото на задачата ", споделя Ашуин Васавада, който управлява плана. " Изкачихме се по хиляди метри езерни отлагания, а в никакъв случай не сме виждали сходно доказателство - а в този момент го намираме на място, което чакахме да е изсъхнало. "

" Преди милиарди години вълните на повърхността на плитко езеро са натрупали наслойка на дъното на езерото, като с времето са основали набраздени повърхности ", се споделя в известието на НАСА.

 Микроби може да са провокирали на Марс прочут на Земята (и заличил ги) проблем Микроби може да са провокирали на Марс прочут на Земята (и заличил ги) проблем

Според американската галактическа организация планината съдържа тази история и марсоходът, слизайки, пътува обратно в нея, като в подножието ѝ - и на дълбочина - са по-старите пластове. Опитът на " Кюриосити " за сондаж към този момент е несполучлив поради твърдостта на скалите, само че учените не престават да търсят подобаваща.

 Новините на детски език: Удар с астероид разкрива, че на Марс има лед Новините на детски език: Удар с астероид разкрива, че на Марс има лед

Все отново от досегашните изследвания те виждат, че " историята по какъв начин влажният Марс е станал изсъхнал не е елементарна ", а климатът на планетата е комплициран - като този на Земята. На тази мисъл навежда и необикновена скалиста повърхнина, близо до набраздените места, която на Земята се образува вследствие на периодически атмосферни феномени. Въпросът през откривателите е по какъв начин този климат от по-близък до земния се е трансформирал в мразовитата пустиня, позната през днешния ден.



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР