Марката 60 на 40 за запазване на заетостта се удължава

...
Марката 60 на 40 за запазване на заетостта се удължава
Коментари Харесай

Правителството удължи мярката 60 на 40 до края на юни

Марката 60 на 40 за опазване на заетостта се удължава с държавно решение до края на месец юни, макар отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура от 1 април.

До дни ще е ясно кой ще получи пакета за „ Великденска поддръжка “ за най-нуждаещите се.

Все още няма избрана сума, с която да се компенсират хората в потребност поради високите цени на храните, разяснява представителят на държавното управление Лена Бориславова.

„ Буквално до дни ще знаем точният обсег. Бе обсъждано на този стадий да бъде за пенсионерите, защото знаете държавното управление има изключителни разноски, бюджетът е претрупан, тъй че би трябвало да сме и наясно с ресурсите, с които разполагаме и по какъв начин най-справедливо да ги разпределим измежду тези категории, които се нуждаят “

Правителството отпуска в допълнение средства и за компенсациите на родителите на деца, неприети в детска градина .

„ 823 хиляди лв. ще бъдат преведени на Столична община и към 4000 лева на община Пловдив, с цел да могат те по-късно на собствен ред да разпределят към съответните фамилии, чийто деца не са били признати в детски градини “, сподели Бориславова.

Антикорупционния съвет към държавното управление е с обновен състав от през днешния ден. Той ще се управлява персонално от премиера Кирил Петков , а не от вицепремиер, както е било досега съобщи  още Лена Бориславова.

„ Което показва неговата политическа воля, както и на целия кабинет, уверено да се работи за възстановяване на битката с корупцията “, изясни представителят на държавното управление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР