Марк Стоун вкара победен гол 1.8 секунди преди края, за

...
Марк Стоун вкара победен гол 1.8 секунди преди края, за
Коментари Харесай

Драма на световното по хокей подлуди словашките фенове

Марк Стоун вкара надвит гол 1.8 секунди преди края, с цел да обезпечи успеха на Канада с 6:5 над Словакия в мач от група А на Световното състезание по хокей на лед. Срещата предложи доста страсти, а върхът беше реакцията на почитателите на домакините след победния гол, откакто засипаха леда с предмети и монети.

По-рано същия ден Съединени американски щати се наложи с 3:2 след продължение над тима на Финландия, само че скандинавците остават отпред в тази група със 7 точки от три мача. Следва Канада с 6, както и Германия има 6. Съединени американски щати е на 4-ата позиция с 5, а Словакия е с 3.

Канадците изоставаха с 0:2 при започване на първия интервал, а по-късно и с 2:4 при започване на втората част. Второто попадение на Матуш Шукел в мача, паднало в 51:45 минута, изравни резултата за 5:5. Но минута и 14 секунди преди сирената неговият съотборник Ерик Чернак беше отхвърлен поради препъване на съперник и Марк Стоун се възползва от численото предимство на Канада. Той получи шайбата на десния кръг пред словашката врата и с отсечен удар от китката си направи най-хубавия подарък за своя 27-и рожден ден.

Словашките почитатели избухнаха в освирквания и неодобрителни крясъци, обстрелвайки леда с всичко, което откриха в джобовете си. Поражението може да се окаже с особена тежест за крайното класиране на домакините, които досега са под чертата на първите четири тима.

Адам Лиска също вкара два гола за словаците, а едно попадение добави Ладислав Наги. За Канада точни бяха Джонатан Марчъсаулт, Антъни Манта, Антъни Сирели и Трой Шехер.

В другата група В не се получи никакво скандинавско дерби, откакто Швеция разгроми Норвегия с 9:1. По два гола за Тре крунур означиха Патрик Хорнквист и Александер Вернберг, а норвежците върнаха едно попадение 9 минути преди края на мача при 0:8.

С този резултат шведите записаха втора победа и се изкачиха на 2-а позиция в класирането след Русия, която продължава да е водач с цялостен актив. За Норвегия се обрисува борба с Австрия и Италия за оставане в елита. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР