Мария Альохина и Люся Щейн от руската група "Пуси райът"

...
Мария Альохина и Люся Щейн от руската група "Пуси райът"
Коментари Харесай

Мария и Люся от Пуси райът започнаха гладна стачка в затвора

Мария Альохина и Люся Щейн от съветската група "Пуси райът " започнаха гладна стачка в пандиза край Москва, оповестиха съветски медии. Альохина и Щейн излеждават там присъдите си за изявления в интернет от преди няколко години.

Според новинарския уеб страница "Медуза " и правозащитния портал ОВД-Инфо двете дами упорстват да бъдат в една килия и да бъде анулирана противозаконната съгласно тях възбрана да беседват.

На 17 декември окръжният съд в Твер осъди двете активистки на две седмици затвор, откакто ги призна за отговорни в разпространяването на нацистки знаци в онлайн пространството. Двете дами бяха арестувани от управляващите на 16 декември.

Обвинението против Альохина е поради фотография, която тя е разгласила преди шест години. На фотоса е беларуският президент Александър Лукашенко, върху който се виждат свастики. Альохина го съпоставя с фашист.

Щейн пък беше наказана за подигравка, изобразяваща я с шапка със свастика върху нея, която беше оповестена в обществените мрежи пре 2018 година

Альохина и Щейн излежаха още една двуседмични присъда по обвиняване, че са организирали по-рано проява в поддръжка на опозиционния деятел Алексей Навални, който също е в пандиза.

Членове на "Пуси райът " неведнъж са били арестувани от съветската полиция и осъждани на затвор, откакто през 2012 година се прочуха по света с "пънк молитва " в московския храм "Христос Спасител ". Акцията им бе в символ на митинг против поддръжката на църковния върховен клир за президента Владимир Путин.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР