Мариан Вълев в момента снима новия си филм Чалга и

...
Мариан Вълев в момента снима новия си филм Чалга и
Коментари Харесай

Мариан Вълев и Цвети Стоянова с уникалната си изповед


Мариан Вълев сега снима новия си филм " Чалга " и още занапред дава сериозна поръчка за нещо вълнуващо и доста забавно. Една от изненадите в продукцията е присъединяване на някогашната гимнастичка Цвети Стоянова.


- Хващам Мариан Вълев на снимачната площадка на новия му филм " Чалга ", който снима с телефон. Как по този начин? Това е някаква оригиналност в киното?

- Нямах друга опция да фотографирам. И не става въпрос за финансова опция, а за драматургична. Историята се развива по подобен метод, че основната ни героиня минава през голям брой местоположения и реалистични събития и телефонът се оказа най-хубавия метод, с цел да разкажем тази история. Държа да подчертая, че по никакъв метод не спестяваме от снимачен екип, тъкмо противоположното - има много хора зад телефона, осветяване и т.н. 

- Защо " Чалга "? Повечето хора считат, че това ще бъде продукция ориентирана към този род... 

- В никакъв случай не е ориентиран към този род. Да, основната героиня мечтае да стане фолкпевица, само че в следствие се среща с доста разнообразни персони и разбираме, че чалгата не е просто музика, а неналичието на културата, светоусещане. Последното нещо, за което би трябвало да си мисли фена, е, че това е филм за музиката. Дори мога да открехна една дребна врата и да кажа, че Румен Бояджиев и ФСБ стоят зад този филм. Как по дяволите мога да върша филм за чалгата, когато музиката е на ФСБ. 

Ние всички се опитваме да описваме почтено и честно една история. Главната ни героиня минава през всевъзможни премеждия, трудности конфликти. Не съм насочил нещата единствено в една повърхност. Опитвам се да не категоризирам музикалните жанрове, а просто да разкажа истинска и персонална история на едно момиче. Опитвайки се да описвам почтено история е доста значимо да не давам отговори на въпросите, които задавам. Надявам се всеки фен да откри отговора самичък за себе си. По никакъв метод не върша агитация, по никакъв метод не показвам верния път, нашата работа като актьори е да задаваме въпроси.

- В една от основните функции влиза някогашната гимнастичка Цвети Стоянова. Не е ли прекомерно огромен риск, поради обстоятелството, че тя в никакъв случай не се е занимава с кино?

- Познавайки Цвети, нямам никакви подозрения и изобщо не пожертвам с Цвети. Тя е прелестна и дано оставим на феновете да преценяват дали е риск или не. 

- Разбрах, че във кино лентата взе участие и " Ергенът " Виктор Стоянов. Каква е неговата роля и по какъв начин се оправи той със задачата?

- " Ергенът " Виктор Стоянов се оказа едно прелестно момче, което аз не познавах до момента. Оказа се надарен и изпълнителен. Неговата роля е на един много лекомислен артист от телевизионните сериали, от така наречен звезди, ужасно занимателна дребна роля. Общо взето, всички артисти са с дребни функции като се изключи основната ни героиня, която се играе от Елеонора Иванова. Следейки нейния живот, фенът вижда всички останали артисти, които случат, с цел да оказват помощ тя да катализира своя облик. 

- Ти с каква роля ще се разпишеш в този филм?

- И аз като Любо Нейков, Виктор Калев, Кръстьо Лафазанов, Димитър Рачков, Стефан Данаилов имам напълно дребна роля и съм просто едно от стъпалата, които основната героиня изрича. Аз играя себе си, героинята среща един режисьор по пътя си. Заснех моята сцена, само че не съм я гледал, нямам концепция какво се е получило. 

- Не ти ли липсва актьорската игра и не искаш ли да видиш себе си във филм с някоя водеща роля?

- Естествено. Преди всичко съм артист, не се одобрявам като режисьор. Аз съм артист, който има късмет да опише история като режисьор. Истинската ми обич е да съм артист. Останалото е някакъв път, който ходя. Надявам се да не се одобрявам насериозно като режисьор и сценарист, това е опция, която употребявам. 

- Заваля ни дъжд, евентуално ще ти върви по вода. Стискам палци да се получи забавен филм и да се забележим още веднъж на премиерата му. 

- Благодаря ти, Краси! 

 

 undefined

 

- Цвети Стоянова е с основна роля в новия филм на Мариан Вълев. Това сериозна крачка към киното ли е или просто опит?

- Това сигурно не е крачка към киното. Нямам безусловно никакви упоритости да става актриса, не съм ориентирана към тази посока. За мен това е едно неповторимо преживяване, един от най-големите ми дарове, които съм получавала и се веселя, че имам опцията да изпитам всичко това в границите на толкоз малко време. 

- Как се стигна до поканата и какъв брой време ти беше нужно да вземеш решение да участваш?

- Преди няколко години бях получила още веднъж покана да се фотографирам в един български филм. Отидох на първата подготовка с индивида, с който трябваше да играя. Извиних се на всички, само че усетих, че няма да мога да се оправя, не се усещах подготвена и отхвърлих тази роля. В следствие ми се случиха някои неща, трансформирах си мисленето и когато пристигна поканата за този филм, си споделих: " Защо не? ".

- Искаше ли авансово да схванеш сюжета какъв е и дали се вписва в твоите показа?

- Да, беше ми забавно да науча всичко за моята героиня. Толкова време към този момент пребивавам с нея, че я опознах добре. Аз не съм актриса и не мога да я изиграя, по тази причина се пробвам да й влезе в кожата и да стана колкото се може повече като нея. Много ми харесва ролята, влюбих се ролята и се надявам да стигне и до хората.  

- Във кино лентата вземат участие много известни имена от актьорската сфера и ми е любопитно дали получаваш противоположна връзка от тях за твоето показване?

- За мен е голяма чест да играя с тях! Никога не съм си представяла, че това може да ми се случи. Това е значителен потрес за мен, евентуално и за тях. Надявам се всичко да мине наред на снимачната площадка. 

- В предварителния диалог ми показа, че преди началото на фотосите е трябвало да спазваш диета и да отслабнеш доста. Колко кг съумя да свалиш?

- Задачата от режисьора беше да смъква 20 кг., което не е като да не съм го правила. За мен това е честа процедура, само че съумях да смъква единствено 16, което отново е добре в тази ситуация. 

- И при Илиана Раева, и при Мариан Вълев килограми би трябвало да се съблюдават... 

- Да, на всички места апетит до последно. (смее се)

- Кое ти беше най-трудно по време на фотоси?

- Всичко ми беше мъчно. Имаше една сцена, която пъклен доста ме затрудни, само че може би тя ще падне. Беше много комплицирана... 

- В какво се показва нейната трудност? 

- В това, че моята героиня е доста нападателна и трябваше да извадя такава експанзия, каквато аз като човек си признавам, че нямам. И когато не си артист, не си го учил, нещата се случват малко по-трудно. Тази експанзия не съумях да я изиграя. 

- И аз не мога да си показва, че от теб може да излезе експанзия... 

- Има я, ще я видите, само че не е в своя пик, каквато би трябвало да бъде. 

- Какво съумя да научиш от Мариан Вълев за актьорската работа? Какво те поучава той? 

- Понеже не съм актриса и нямахме никакво време за подготовки, той не ме съветваше като актриса, а като човек, който си няма и на концепция какво прави. Опитвахме се да създадем нещата същински, защото не мога да ги изиграя. Преди всяка сцена идваше и ме караше да изпитам възприятията, които моята героиня изпитва и да съм като нея. 

- Питала ли си се за какво Мариан се е спрял навръх теб? Задавала ли си и на него този въпрос?

- Може би ще разберете като излезе кино лентата. Ако го гледате деликатно - ще разберете за какво тъкмо аз. 

- Готова ли си за рецензия, поради обстоятелството, че не си актриса? Би ли се впуснала по-натам в фотоси на различен филм?

- По-скоро не бих се снимала в различен филм, тъй като се изисква огромна и сериозна подготовка, каквато аз нямам. Не съм сигурна, че на 30 години занапред бих се впуснала в това начинание. С рецензията съм привикнала, тъй че не ме тормози. Подготвената съм за безусловно всичко, аз имам действителна визия за себе си. 

- Ще стискаме палци да няма рецензия, а единствено позитивни мнения и с неспокойствие ще чакаме премиерата на кино лентата!


създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР