Маргрете Вестагер, ръководител на отдела по конкуренцията в ЕС, се

...
Маргрете Вестагер, ръководител на отдела по конкуренцията в ЕС, се
Коментари Харесай

Европа застава зад законите за AI – Макрон се противопоставя

Маргрете Вестагер, началник на отдела по конкуренцията в Европейски Съюз, се противопостаи на концепцията, че новите закони за изкуствения разсъдък (AI) ще попречват нововъведенията.

Според нея тези закони оферират изясненост за софтуерните компании в Европейски Съюз и се съгласуват с наредбите за криптовалутите.

Вестагер акцентира на техните насоки за AI моделите, като да вземем за пример генеративната система за авансово подготвени трансформатори на OpenAI. Въпреки опасенията, изразени от френския президент Еманюел Макрон по отношение на евентуалните ограничавания, Вестагер се застъпи за уравновесени разпореждания, предупреждавайки да не се задушава растежът на бизнеса.

Тя има вяра, че тези закони ще укрепят доверието и ще насърчат вложенията в технологиите, даже когато Макрон се тормози от евентуални дефекти за европейските софтуерни компании, които се конкурират с американските си противници в AI конкуренцията.

Регламентите на Европейски Съюз в региона на криптовалутите, по-специално разпоредбите за пазарите на криптовалутни активи ( MiCA ), имат за цел да обезпечат правна сигурност и да изградят доверие за предприятията.

Вестагер се застъпи за удобно контролиране на AI, без да се попречва напредъкът. Регламентите на Европейски Съюз за криптовалутите имат за цел да открият доверие, което е видно от напъните на емитентите да се съобразят с тях.

Въпреки провокациите се подхващат стъпки за обезпечаване на уравновесено контролиране на AI бранша, подкрепящо софтуерния прогрес. Фокусът остава върху насърчаването на среда, в която предприятията могат да процъфтяват, като в същото време съблюдават тези нови разпореждания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР