Маневри на обиграни администратори, измъкване от отговорност и прикрито схемаджийство

...
Маневри на обиграни администратори, измъкване от отговорност и прикрито схемаджийство
Коментари Харесай

Арх. Борислав Игнатов видя прикрито схемаджийство и маневри на обиграни администратори в СО

Маневри на обиграни админи, изплъзване от отговорност и скрито схемаджийство в Столичната община са налице. Системата е келява, неприятна, не работи дейно. Тази безапелационна присъда пристигна от зам.-председателя на Столичния общински съвет от “Демократична България - Обединение ” Борислав Игнатов.
Повод е трагичният случай с 16-годишното момче, което почина след токов удар от шахта, до момента в който пресича столичен бул.. Започнаха незабавни инспекции и дежурното прекачване на отговорност. Падна и жертва - основният проектант на регион “Триадица” хвърли оставка, само че мнозина считат, че той е просто жертвен агнец, а отговорните са други. Сиреч общината си измила ръцете.

“Още по-грозна е реакцията на другите така наречен виновни фактори. Сякаш не става дума за гибел на дете, а кой по какъв начин да се измуши от някаква отговорност”, уточни Игнатов.

“Виждаме паническо бягство от отговорност, размиване, търсене на бележки и неща в предишното, единствено и единствено да се отклони вниманието на обществото от основните виновници”, безапелационен бе още общинският консултант.

Той вижда виновността в лицето на ГЕРБ и тяхното ръководство през последните 10 години. Според Игнатов столичният кмет Йорданка Фандъкова не е направила нищо, с цел да вкара бистрота и ред в града.

Игнатов разказа „ до болежка познати отвратителни схеми, които се движат от дребни павилиончета, които вършат много огромни обороти, до големи произшествия от архитектурна и градоустройствена позиция като пропадналото метро, течовете в подлезите “.

Според Игнатов са налице „ маневри на обиграни админи, които показват пред обществото изкривени и погрешни обстоятелства “. Оставката на архитекта на регион „ Триадица “ Иван Шишков Борислав Игнатов счита за „ уговорена маневра “, а претекстът – за неразбираем.

„ Той по този метод мълчешком, с някакво замитане трансферира в публичното схващане някаква виновност, несъществуваща, към региона и още веднъж отклонява вниманието, че проблемите са в централната община “, разяснява той.

По думите му става дума за голям щат, който не може да извърши обикновени задания.

“Много от процедурите са преднамерено неработещи, с цел да прикриват схемаджийство, нужни са съществено изриване на тази система и големи реформи”, безапелационен бе общинският консултант.

В правно-архитектурния свят е невероятно преместваем обект да е вписан като непреместваем, безапелационен е Борислав Игнатов, визирайки вписването на павилион в кадастралната карта. „ Все едно да си впишете автомобила, който е паркиран на улицата, като неподвижен парцел или къща на колела. “

За този павилион най-важното е да се чуят две отзиви и тези хора да бъдат накарани да приказват, акцентира арх. Игнатов – това са притежателят на павилиона и притежателят на парцела - болничното заведение.

“Да пуснат кабел през главен бул. в столицата, през шахта за връзки, за слаботокови кабели, да пуснат кабел 220 волта и той да върви по железен парапет и то по ремонтирания бул.. Тези свински опашки и пластмасови гофрирани тръби – те не могат да устоят на атмосферни условия повече от 1-2 години. Всичко това, което е направено и, несъмнено, спящият инспекторат, спящата полиция, всичко това води до високи подкрепи, подозрения за нещо, което там не трябва да се пипа ".

Арх. Игнатов вижда излаз в “тотална промяна на устройството на Столичната община “, общинският съвет да избира кметовете на региони, с цел да може когато и да е на ги държи виновни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР