Мандарините са един от най-обичаните плодове, които половин век свързваме

...
Мандарините са един от най-обичаните плодове, които половин век свързваме
Коментари Харесай

3-4 мандарини на ден за селен и антиоксиданти, повече е лошо за стомаха

Мандарините са един от най-обичаните плодове, които половин век свързваме със зимата и празничния сезон. Всъщност по никакъв начин не знаем доста за тях и точно затова взехме решение да ви поднесем нашия сегашен извънредно потребен лайфхак.

Мандарините съдържат, макар яркия си оранжев цвят, много по-малко витамин С от другите цитруси. Например, на половина по отношение на лимоните или портокалите. Въпреки това, стигат 100 грама мандарини и сме получили 50 на 100 от дневната си доза от този толкоз главен витамин. Доста значимо в пандемични времена.

По-ценни в оранжевия плод се оказват дрги субстанции. Малцина знаят, че мандарините съдържат много калий, което е сносно за сърцето. Те имат в себе си и значително антиоксиданти. Покрай ковид се ускори и използването на селен – набавяйте си го не химически от хапчета – яжте мандарини, в тях има задоволително.

Все отново, значимо е да знаете, че целесъобразната доза, с цел да бъдат потребни мандарините е 3-4 плода дневно. Повече могат да се окажат много нездравословни, че чак рискови за стомаха.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР