Словашкият премиер Роберт Фицо е бил прострелян и ранен в

...
Словашкият премиер Роберт Фицо е бил прострелян и ранен в
Коментари Харесай

Простреляха премиера на Словакия

Словашкият министър председател Роберт Фицо е бил прострелян и ранен в сряда.

Произведени са голям брой изстрели против политика, до момента в който той поздравява обществеността след съвещание на държавното управление.

Стрелбата е станала в град Хандлова, до момента в който Фицо се ръкувал с членове на обществеността пред държавни здания, заяви словашката телевизия TA3 News. Четири изстрела са прозвучали, споделиха източниците на мрежата, като един от тях е блъснал премиера.

Фицо се е сринал и е бил отправен до кола от защитата си, оповестиха от мрежата. Той е откаран в близката болница и положението му е неразбираемо.

Заподозреният е бил арестуван от полицията и задържан, оповестява словашкият вестник Dennik N.

Президентът Зузана Чапутова осъди " бруталната и безразсъдна " офанзива против Фицо и му пожела " доста мощ в този сериозен миг ".

Фицо встъпи в служба през октомври 2023 година, откакто беше министър-председател от 2006 до 2010 година и от 2012 до 2018 година Той неотложно спря политиката на предходното държавно управление за военна помощ за Украйна и прикани за договаряне на съглашение сред Москва и Киев. Неутралната му позиция във връзка с спора докара до конфликти с Брюксел и прозападни фигури в Словакия като Чапутова.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР