Манчестър Сити стана последният финалист в тазгодишното издание на Шампионската

...
Манчестър Сити стана последният финалист в тазгодишното издание на Шампионската
Коментари Харесай

Манчестър Сити охлади опитите на Байерн за обрат и оформи нов суперсблъсък с Реал Мадрид

Манчестър Сити стана последният финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига, откакто отстрани с общ резултат 4:1 Байерн Мюнхен в четвъртфиналите на конкуренцията.

" Гражданите " дойдоха в Германия след триумф с 3:0 в първата среща вкъщи, а през днешния ден стигна до 1:1 като посетител, което бе повече от задоволително за момчетата на Пеп Гуардиола, с цел да продължат към идната фаза.

Мачът на " Алианц Арена " стартира с преимущество за Байерн, които предвид на случилото се в първата среща трябваше да търсят ранен гол и съвсем стигнаха до него в началните минути, когато Лерой Сане бе изведен в отлична позиция, само че изстрелът на немския национал мина около задачата.

В ответната офанзива Дайот Упамекано извърши нарушаване като финален в защитата против Ерлинг Холанд и съдията Клеман Тюрпен непосредствено сподели червен картон на бранителя, само че за благополучие на домакините системата ВАР подсказа на страничния арбитър, че Холанд е бил в състояние на засада и по този начин картонът на Упамекано беше анулиран.



Малко по-късно в хода на първата част още веднъж френският бранител и голмайсторът на " жителите " бяха забъркани в една обстановка, при която футболистът на домакините игра с ръка в наказателното поле, само че Ерлинг Холанд пропусна отсъдената дузпа, оставайки резултатът в дуела 0:0.

Десетина минути след началото на втората част норвежецът въпреки всичко даде задатък на своя отбор, разписвайки се след отлична контраофанзива, при която той получи извеждащо подаване от Де Бройне.

В последния малко повече от половин час от срещата футболистите на Байерн Мюнхен бяха по-активни и в последна сметка стигнаха до изравнителния гол посредством Йосуа Кимих, който беше прецизен от дузпа в 83-а минута, с което фиксира и крайния резултат в конфликта.

По този метод тимът на Манчестър Сити за трета поредна година се класира за полуфиналите в Шампионската лига, а за втори следващ сезон там техен противник ще бъде Реал Мадрид. През предходната акция " жителите " бяха доста покрай това да отстранят испанския клуб, само че всички си спомняме по какъв начин в реванша на " Сантяго Бернабеу " два гола на Родриго в добавеното време на срещата обърнаха напълно развоя на конфликта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР