Манчестър Сити срази Ливърпул с 4:1 в среща от 29-ия

...
Манчестър Сити срази Ливърпул с 4:1 в среща от 29-ия
Коментари Харесай

Манчестър Сити разби беззъб Ливърпул и диша във врата на Арсенал

Манчестър Сити съкруши Ливърпул с 4:1 в среща от 29-ия кръг на Висшата лига. По този метод " жителите " остават на втората позиция с 64 точки, до момента в който гостите са на шестата позиция с 42. Лидер към момента е Арсенал с 69 пункта в актива си.

Мохамед Салах даде преднина на " мърсисайдци " още в 16-та минута. В 27-та пък Хулиан Алварес изравни и повече голове до края на полувремето не паднаха. През втората част Кевин Де Бройне (46`), Илкан Гюндоган (53`) и Джак Грийлиш (73`) подпечатаха успеха.

Домакините бяха по-активният тим в първите минути на дуела и полузащитникът Илкай Гюндоган можеше да открие резултата, когато получи подаване в наказателното поле, само че изстрелът му с глава не затрудни Алисон.
 Снимка 612648
Източник:

" Гражданите " натикаха противника си в неговата половина, което провокира неточност в редиците на " мърсисайдци ". Джордън Хендерсън закъсня, фаулирайки Кевин Де Бройне. Рияд Марез се нагърби с осъществяването, след което стреля около вратата.

Въпреки натиска на Манчестър Сити, възпитаниците на Юрген Клоп демонстрираха по какъв начин отбраната на отбора в синьо може да бъде преодоляна. В 16-та минута нападателят Диого Жота бе изведен на стрелкова позиция, резервира притежанието на топката, с цел да комбинира със Салах, а египтянинът по акуратен метод не остави шансове на Едерсон.
 Снимка 612646
Източник:

Последва подтик в играта на Манчестър Сити след позволеното попадение. Рияд Марез остана изцяло несмущаван и имаше отличен късмет да възвърне паритета, но алжирецът стреля извънредно неопределено.

Изглежда, че миналогодишните първенци не се стъписаха от изоставането си в мача. В 27-та минута Рияд Марез пое пас на фланга, устреми се напред, взаимодейства с Де Бройне, чието подаване откри Джак Грийлиш на лявото крило. Английският национал видя непокрития Хулиан Алварес на точката на дузпата, където аржентинецът съумя да възвърне паритета.
 Снимка 612645
Източник:

Домакините стартираха стремително при започване на втората част, откакто в 46-та минута построиха феноменална контраофанзива. Хулиан Алварес с диагонален пас матира защитата на Ливърпул, когато топката доближи до Рияд Марез. Бившият ас на Лестър имаше голямо пространство пред себе си, завладя го и асистира на Де Бройне, който от непосредствена непосредственост означи.

" Гражданите " в границите на няколко минути се добраха до удобна преднина. Халфът Илкай Гюндоган се възползва от неприятната организация в разредената отбрана на " алените " и с обмислен удар удвои задатъка на своите съотборници.
 Снимка 612647
Източник:

Джак Грийлиш и Хулиан Алварес продължиха да оказват съществено напрежение на централните бранители на " мърсисайдци ". Заместникът на Ерлинг Халанд в днешния конфликт се пребори с Ван Дайк, подаде на Грийлиш, той овладя и с твърд изстрел накара Алисон да прави избавяне.

Интригата в мача дефинитивно завърши в 73-та минута, защото Джак Грийлиш също записа името си измежду голмайсторите. Фланговият футболист и Кевин Де Бройне безпроблемно разиграха топката, което бе задоволително англичанинът да реализира добър надзор над кълбото и по този начин от границата на дребното наказателно поле да вкара за 4:1. 
 Манчестър Сити - Ливърпул 4:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Манчестър Сити - Ливърпул 4:1 (Развой на срещата по минути)

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР