Манчестър Сити е новият носител на Суперкупа на Европа! Тимът

...
Манчестър Сити е новият носител на Суперкупа на Европа! Тимът
Коментари Харесай

Манчестър сити спечели Суперкупата на Европа след дузпи срещу Севиля

 Efbet2023 Horizontal
Манчестър Сити е новият притежател на Суперкупа на Европа! Тимът на " жителите ", който в края на предишния сезон победи в най-силния европейски клубен шампионат надви над Севиля след 1:1 в постоянното време и 5:4 след осъществяване на дузпи на стадион " Йоргос Караискакис " в Пирея. Така Пеп Гуардиола и неговите играчи прибавиха още едно отличие във витрината на британския първенец.

Редовното време не съумя да излъчи победител, откакто двете страни си означиха по едно попадения. Андалусийци откриха резултата с първата си по-добра офанзива в срещата. Маркос Акуня центрира отляво, а Юсуф Ен-Несири съумя да се пребори с двама бранители във въздуха и с глава насочи топката в мрежата за 0:1. Манчестър Сити обаче доминираше на терена и в 63-ата минута изравни. Родри центрира в наказателното поле на Севиля, а там Коул Палмър бе изтърван от играчите на испанския тим и също с глава съумя да порази вратата на Боно. Младокът се трансформира във втория състезател, който отбелязва в мача за Камюнити Шийлд и Суперкупата на Европа в една година. Последно това прави Майкъл Оуен с екипа на Ливърпул. При 11-метровите наказателни удари първите девет осъществявания бяха безупречни. Неманя Гудел обаче се трансформира в виновник за носителя на трофея от Лига Европа, намирайки горната греда и по този начин връчи трофея в ръцете на Гуардиола и неговите футболисти.

Дебют за Сити като титуляр записа новото попълнение Йошко Гвардиол, притеглен от Лайпциг за 90 милиона евро. Матео Ковачич също стартира от първата минутам. Гуардиола пък стана единствения треньор, спечелил Суперкупата на Европа с три разнообразни клуба - Барселона, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити. Той е печелил дуела общо 4 пъти като по този индикатор се изравни с Карло Анчелоти. А трофеите му със Сити към този момент са 15.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР